A wynika to tylko i wyłącznie z przerośniętego ego i wrażenia nieomylności bo potrafi wysmarować tony wersetów internetowej treści, pozostali się nie znają, a jak raczą mieć zdecydowanie odmienne zdanie, są wyciszani/banowani bo to oni psują forum. Jak dodasz do tego politykowanie, to masz już niezłą walkę w kisielu i zapasy w błocie. Dodatkowo w ramach swej wyższości często sam robi podjazdy personalne i wycieczki do osób z którymi miał wcześniejsze utarczki.
Ale przecież ty miałeś do mnie pretensje za to co pisałem w wątku politycznym o PiS i jego reformach, byłeś za nimi i wskazywałeś ich słuszność, uważałeś, że to dobrze, że 'Polska wstaje z kolan'. Oczywiście teraz się tego wypierasz (że na PiS nie głosowałeś), ale czy nie miałem racji ostrzegając przed spiralą populizmu i kolesiostwa tej partii? NIe jest ci głupio, że łyknąłeś te propagandę i zgadzałeś się z demolką państwa (jak przejęcie mediów publicznych), teraz zaś doświadczasz tego na własnej skórze? I to ty od dłuższego czasu dowalasz się do mnie, aktywizując się często aby wyrazić swe przeciwne zdanie w jakimś wątku. Wskazywałem, ja używam argumentów, ty zaś (jak i kilku innych) w dyskusji nie za bardzo, za to jest pisanie o tym jaki ja jestem. Zauważ, że nikt cię nie wywalił z forum jak i wielu innych. Zdradzę ci też, że stosuję jedną zasadę na forum, jestem jej wyznawcą, że osoby obrażające ludzi, które nie potrafią dyskutować, powinny być usuwane, gdyż niszczą forum wprowadzając brak szacunku, który jest kopiowany. Dlatego jak daję bana, to wtedy gdy granica jest przekroczona, zazwyczaj poprzedzone jest to upomnieniami. NIe pamiętam, kiedy kogoś zbanowałem, chyba rok temu jak nie dłużej. To świadczy o tym jak usuwam niewygodnych, co?

Jestem świadom swoich wad, nie przeczę, że ich nie mam, nie uważam jednak, że to jest powód słabszego działania forum. Wielu z nas łowi po prostu mniej, jak się okazuje wielu wędkuje z różną częstotliwością, wielu z nas przyszło na forum gdy łowili bardzo dużo. Do tego wędkarsko wyjaśniliśmy sobie wzajemnie wiele rzeczy, trudno pisać wciąż o tym jak łowić Metodą czy wagglerem. I inne fora też mają problemy, jak pewne gdzie niby nie ma dyktatorów

Niewiele się tam dzieje. Dzisiaj po prostu najwięcej się pisze w komentarzach pod filmami na YT czy na Facebooku, takie mamy czasy, i Katmay ma rację

Do tego to, co ja piszę, jest moim zdaniem, nie zaś prawdą objawioną, i jak najbardziej mogę się mylić. Ale problemem jest tak naprawdę urażone ego pewnych osób. Jak w twoim przypadku między innymi, czy się mylę? I wcale nie twierdzę, że nie mam ego, bo każdy je ma, stanowi naszą naturę, duszę. Nie uważam jednak, że przytakiwanie sobie w imię tego aby było fajnie jest metodą aby coś zmienić lub poprawić, i wcale fajniej się od tego nie robi. Bo dyskusja to zazwyczaj starcie się kilku innych wizji, jak się każdy zgadza to nie ma o czym pisać.
Więc tak już jest na SiG, mogę obiecać lekką poprawę, postaram się łagodniej dyskutować.