To są silikonowe rurki, ale z jakąś domieszką pvc, trochę twardsze niż guma, ciężko mi je opisać. Kupiłem różnych rodzajów kilka kilogramów od producenta. Nie są takie jak termokurczliwe, chyba przezroczystych nawet nie ma. Ja wybrałem przezroczyste, bo miałem, a dodatkowo mają tę zaletę, że po osadzeniu świetlika będzie on w całości widoczny. Świetliki 3 mm mają jakieś 2,5 cm długości wiec każde 5 mm tutaj to strata światła, skrócenie anteny.
Można ewentualnie zrobić czarną termo, osadzić świetlik, ale na niego dać przezroczyste koszulki i jeszcze nałożyć pustą w środku kolorowa antenkę. Uzyskamy dłuższą antenę i rozświetloną od środka. Trzeba pokombinować.
Tych spławików nie dociążałem, jakoś tak wyszło, że nikt nie prosił, a Maciej chce malutkie, w których i tak to nie ma sensu.
Fajnie, że próbujesz własnych sił, trzymam kciuki i zawsze możesz liczyć u mnie na poradę. Zakładaj wątek i dzieł się swoimi postępami. Jedno, czego możesz być pewien, to mega zadowolenie z rybek, które złowisz na własny spławik. Żaden koszyczek i feeder Ci tego nie da