W związku iż nie mogłem zakupić w/w dipu, firmy
Starbaits Layerz Golden Maggot z powodu braku w sklepach (zaprzestana produkcja) Postanowiłem stworzyć własny
Napisze pokrótce co i jak,
ale prosiłbym nie brać tego do serca, gdyż jest on w fazie testów, a dokładniej rzec mówiąc jest w fazie sprawdzania trwałości. Czy aby na pewno składniki których użyłem, pozwolą na swobodne przetrzymywanie tego wynalazku

po za lodówką, bez jakiegokolwiek uszczerbku na jakości, świeżości.
Do samego wykonania potrzebne były mi białe robaki ( Maggot ) gliceryna, i produkt który by pozwolił mi zastosować nazwę Golden, czyli Kurkuma
Po odmierzeniu miarki 100ml białych robaków, i umieszczeniu i ich w słoiczku, zalałem je w przybliżeniu taką samą ilością gliceryny- tak aby robaki były pokryte całkowicie warstwą tegoż to płynu (około 5mm powyzej poziomu robaków).
Następnie dodałem pół łyżeczki kurkumy, dla dodania aromatu, i uzyskania koloru złotego.
Po dokładnym wymieszaniu włożyłem całość do melaksera, i miksując je króciutko ( kilka razy włączając i wyłączając na dosłownie kilka sekund ) dla uzyskania konsystencji bardziej papkowatej. Gdyż robaki w samej zalewie, wyglądały jak dla mnie mniej zachęcająco.
A o to co mi się udało uzyskać

Jak dla mnie- ta konsystencja jest ciut za żadka.
Trzyma się palca ma swoją lepkość ale schodzi (spływa) zbyt szybko
Jeszcze będę kombinował aby ją troszkę zagęścić

Jeśli ten eksperyment się powiedzie, mam już w planach stworzenie innych dipów- Maggot o różnych aromatach (oczywiście nie będę tu szalał z gammą smaków jak i aromatów) jak i Ochotkowych.
Tak jak pisałem wcześniej. Jeśli ten produkt się nie będzie psuł za około tydzień ( jeśli pogoda dopisze )nie omieszkam sprawdzić go nad wodą
Oczywiście można go przechowywać w lodówce, czy w zamrażarce, ale nie to jest moją intencją.
Stąd moje pytanie, do kolegów czy ktoś już konserwował w ten sposób swoje przynęty, dipy, lub tym podobne w celu wydłużenia przydatności?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.