Autor Wątek: III Zlot SiG - rezerwacje  (Przeczytany 69584 razy)

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: III Zlot SiG - rezerwacje
« Odpowiedź #90 dnia: 06.03.2017, 08:05 »
Wysłałem na PW i maila informacje o rezerwacji, oraz dowodem wpłaty za pobyt. 300pln
W sumie to rezerwowałem pobyt w samej sielskiej już na początku lutego i wpłaciłem zaliczkę
Wychodzi na to że pani wpisała nas do apartamentu z nr 8a.
Przyjeżdżam z rodziną 24-30 Maja i to jest też forma urlopu.
Pytanie teraz jest takie, czy mam też wpłacić zaliczkę na SiG?
Chcę uniknąć bałaganu... Córka mała i tylko pokoik 4 osoby wchodzi w grę.... Nie wiem czy ktoś da radę wytrzymać z dzieckiem budzącym się po kilka razy w nocy na cycek:)

Apartament 8a??? Luk pisał, że są od 1-5 ???
My też jedziemy z małym dzieckiem i mając na uwadze zeszłoroczny zlot zdecydowaliśmy się na namiot, bo to zawsze większy komfort, tylko zawsze pozostaje niewiadoma w postaci pogody, szczególnie w nocy, ale jesteśmy dobrej myśli, jeśli okaże się, że będzie inaczej to wtedy będziemy kombinować na miejscu ;)
W zeszłym roku w maju w okolicy Opola tempertura w nocy była w okolicy 10 stopni, w dzień nawet 23 :D
Dla dziecka zawsze się znajdzie miejsce w domku :) W sytuacji kryzysowej mogę odstąpić swoje :)
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 298
« Odpowiedź #91 dnia: 06.03.2017, 08:13 »
Nie ma co panikować...
Apartamenty są tylko w zabudowie typu bungalow... Może wg numeracji właścicieli mają nr od 8a do do 8e... Wszystko jest do dogadania. Na pewno będzie wszystko w porządki
Marcin

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #92 dnia: 06.03.2017, 08:31 »
Wysłałem na PW i maila informacje o rezerwacji, oraz dowodem wpłaty za pobyt. 300pln
W sumie to rezerwowałem pobyt w samej sielskiej już na początku lutego i wpłaciłem zaliczkę
Wychodzi na to że pani wpisała nas do apartamentu z nr 8a.
Przyjeżdżam z rodziną 24-30 Maja i to jest też forma urlopu.
Pytanie teraz jest takie, czy mam też wpłacić zaliczkę na SiG?
Chcę uniknąć bałaganu... Córka mała i tylko pokoik 4 osoby wchodzi w grę.... Nie wiem czy ktoś da radę wytrzymać z dzieckiem budzącym się po kilka razy w nocy na cycek:)

Apartament 8a??? Luk pisał, że są od 1-5 ???
My też jedziemy z małym dzieckiem i mając na uwadze zeszłoroczny zlot zdecydowaliśmy się na namiot, bo to zawsze większy komfort, tylko zawsze pozostaje niewiadoma w postaci pogody, szczególnie w nocy, ale jesteśmy dobrej myśli, jeśli okaże się, że będzie inaczej to wtedy będziemy kombinować na miejscu ;)

Dla dziecka zawsze się znajdzie miejsce w domku :) W sytuacji kryzysowej mogę odstąpić swoje :)

Michał jestem przekonany, że nie będzie takiej potrzeby, ale dziękuję. Znam Was wszystkich i wiem, że jak będzie trzeba, to nie tylko dla dziecka się miejsce znajdzie. To właśnie wyróżnia ludzi tworzących to forum, od innych. Zabieramy spory namiot, który koniecznie chcemy wypróbować przed sezonem letnim. Jest on dosyć spory, żeby nie powiedzieć, że ogromny :), bo ma on 17,5 m.kw. Tak oglądam tą sielską dolinę i zastanawiam się czy będziemy mieli gdzie się rozbić?

Robert

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
« Odpowiedź #93 dnia: 06.03.2017, 08:39 »
Wysłałem maila z potwierdzeniami za siebie i bartek_wola :)

Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline kubik63466

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #94 dnia: 06.03.2017, 14:42 »
20 zł za dobę w namiocie, czyli przyjeżdżając w piątek popołudniu i wyjeżdżając w niedziele popołudniu liczą się 2 doby.... W takim razie na 2 osoby jeszcze będzie zwrot z zaliczki ?
Chodzi mi o to, czy mógłbym zapłacić już całość czyli 80 zł za 2 osoby na 2 doby pod namiotem zamiast płacenia 100 zł na zaliczkę ?
Co do wyżywienia, skoro nie ma cen będzie to do ustalenia na miejscu ?

Offline Stan_Stanowski

• Reputacja: 12
« Odpowiedź #95 dnia: 06.03.2017, 15:05 »
Poszedł mail z potwierdzeniem zaliczki. Do zobaczenia na zlocie  :D :thumbup: :beer:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #96 dnia: 06.03.2017, 15:40 »
20 zł za dobę w namiocie, czyli przyjeżdżając w piątek popołudniu i wyjeżdżając w niedziele popołudniu liczą się 2 doby.... W takim razie na 2 osoby jeszcze będzie zwrot z zaliczki ?
Chodzi mi o to, czy mógłbym zapłacić już całość czyli 80 zł za 2 osoby na 2 doby pod namiotem zamiast płacenia 100 zł na zaliczkę ?

Wpłać 50 dyszek za dwie osoby i resztę później, i jest git majonez :D
Lucjan

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #97 dnia: 06.03.2017, 15:53 »
Mam pytanko: wbijam na zlot 26ego i pewnie zabawię do 28ego, nocleg w aucie, łowić pewnie też nie będę (zastanawiałem się nad tym długo i doszedłem do wniosku, że jako początkujący wędkarz chciałbym ten czas wykorzystać na max, czyli poznać szanownych państwa, przeznaczyć na obserwację jak koledzy łowią i naukę od osób, które wiedzą więcej). Czy mam coś wpłacać? Jeśli tak to ile to przelew zaraz poleci :)

Kolega lepiej zabierze wędki, żeby potem nie żałował ;). Zlot zlotem :beer: :beer: :beer:, ale rybki też się połapie :fishonhook: :D.
Pozdrawiam Darek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2222
  • MFT
« Odpowiedź #98 dnia: 06.03.2017, 15:54 »

Wpłać 50 dyszek za dwie osoby i resztę później, i jest git majonez :D

50 dyszek to trochę za dużo. Proponuję 50 zł :P
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #99 dnia: 06.03.2017, 17:02 »
Miało być 5 dyszek oczywiście :D
Lucjan

Offline kubik63466

« Odpowiedź #100 dnia: 06.03.2017, 17:07 »
Ok :D, jednak będzie 50 zl za jedną osobę, tata nie wysiedzi 3 dni na rybach, on nie wędkarz.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #101 dnia: 06.03.2017, 17:11 »
Panowie, odnośnie spania w samochodach, ceny nie ustalaliśmy z właścicielką. Dla niej na pewno ważny jest zarobek, ale jeżeli mieć będziemy pełną obsadę domków, to sprawa wyglądać będzie inaczej jak w przypadku gdy połowa ich stać będzie pustych, a ludzi będzie dajmy na to 80.

Na miejscu są prysznice, umywalnie, atrakcje, więc ktoś kto nocuje w samochodzie, wg mnie powinien coś zapłacić. Jeżeli wykupi łowisko - za 20 zeta na dzień, czyli 40 PLN za dwie doby - to nie jest to chyba dużo. Być może uda się zejść z ceny. Fajnie też by było, gdybyśmy stołowali się na miejscu, jak również raczyli sprzedawanymi tam napojami, w tym 'wyskokowymi'. Opory właścicielki powinny zniknąć zupełnie.

Lucjan

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #102 dnia: 06.03.2017, 17:30 »
Luk mi się wydaje że tu nie chodzi o kasę ale bardziej o odrobinę prywatności szczególnie dla par czy rodzin, nie każdy chce spać w 10 osobowym domku bo nie wiadomo jak się trafi, tylko część ludzi się zna. Myślę że jak by tam były domki 2 i 4 osobowe to by wynajęły sie na pniu. Byłem już na paru zlotach forumowych i tam zawsze była walka o domki i pokoje 2 osobowe a te duże zazwyczaj stały puste bo ludzie woleli namiot niż domek/apartament na parę osób.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #103 dnia: 06.03.2017, 18:25 »
Ja to rozumiem. Ale w Polsce póki co nie ma w czym wybierać, bazy noclegowe na łowiskach komercyjnych są bardzo słabe. Nie ma się też co dziwić, bo jak łowisko mieści 30-40 łowiących, a takich jest najwięcej, to i noclegów nie będzie kilka razy więcej...

Jakby nie było, domki mają piętra i sypialnie :)

Lucjan

Offline Stan_Stanowski

• Reputacja: 12
« Odpowiedź #104 dnia: 06.03.2017, 18:28 »
Mam pytanko: wbijam na zlot 26ego i pewnie zabawię do 28ego, nocleg w aucie, łowić pewnie też nie będę (zastanawiałem się nad tym długo i doszedłem do wniosku, że jako początkujący wędkarz chciałbym ten czas wykorzystać na max, czyli poznać szanownych państwa, przeznaczyć na obserwację jak koledzy łowią i naukę od osób, które wiedzą więcej). Czy mam coś wpłacać? Jeśli tak to ile to przelew zaraz poleci :)

Kolega lepiej zabierze wędki, żeby potem nie żałował ;). Zlot zlotem :beer: :beer: :beer:, ale rybki też się połapie :fishonhook: :D.

Zabiorę, zabiorę :D czy użyję to nie wiem, ale zabiorę na pewno