Autor Wątek: Francuzi mający gdzies regulamin - relacja  (Przeczytany 17650 razy)

Offline johnny12

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
Odp: Francuzi mający gdzies regulamin - relacja
« Odpowiedź #15 dnia: 21.04.2017, 08:36 »
Witam sam mam syna niepełnosprawnego i zabieram Go na ryby - nie piszcie takich głupot że nie wyśmiewali się z tego chłopaka.Nawet się nie zastanowili nad tym że może tym wyjazdem sprawili mu przyjemność .Nie potrzebuję litości ale normalnego traktowania a jak nie akceptujesz że ktoś jest inny to się nie wyśmiewaj bo nie wiesz co czeka cię w życiu .Tak wygląda tolerancja w wolnej Francji przez te filmy cały czas wyśmiewał się ze swojego kumpla ale widzę że się znudziło .

Offline jurek

• Ekspert
  • Reputacja: 202
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 21.04.2017, 08:38 »
Całkowicie zgadzam się tutaj z Pyzą, choć nie zawsze podzielam również i jego sposób wypowiedzi w innych tematach. Ode mnie leci też :thumbdown:  Na razie tylko na naszym forum go piszę. Odechciało mi się nawet oglądać Wasz film po 13 minucie. Czytając komentarze niektórych kolegów po prostu nie chcę wierzyć w to co widzę :( :o :o :o
Miałeś Sebek rację, że nie należy się wyśmiewać z chorych ludzi. Właśnie o to chodzi, o wyśmiewanie i szydzenie. Nawet zwykłe śmianie się z ich ułomności dla wielu jest dwuznaczne. Ale Wy granicę zwykłego śmiechu w sposób publiczny przekroczyliście. Ja wiem, że gdy się jest pięknym, młodym, zdrowym i bogatym, to nie sposób myśleć o tym,  że można być brzydkim, chorym, biednym i starym. Niestety życie pokazuje, że wystarczą nie raz sekundy aby znalezć się w tym drugim stanie. Poza tym, takk naprawdę do końca nigdy nie dowiemy się co taki człowiek kojarzy;  vide :  chorzy na autyzm - przez lata uważano ich za nienormalnych , min. za fizjonomię a potem okazało się, że ich wrażliwości mogą im pozazdrościć  " normalni " ludzie.
Jeżeli chcecie abym oglądał Wasze filmy to wykasujcie te sceny, choć mleko już się wylało. Ja mimo wszystko wierzę, że był to tylko wypadek przy pracy, trochę Was poniosło, dziwi mnie tylko, że zdecydowaliście się na upublicznienie tego. :(

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #17 dnia: 21.04.2017, 08:45 »
Witam sam mam syna niepełnosprawnego i zabieram Go na ryby - nie piszcie takich głupot że nie wyśmiewali się z tego chłopaka.Nawet się nie zastanowili nad tym że może tym wyjazdem sprawili mu przyjemność .Nie potrzebuję litości ale normalnego traktowania a jak nie akceptujesz że ktoś jest inny to się nie wyśmiewaj bo nie wiesz co czeka cię w życiu .Tak wygląda tolerancja w wolnej Francji przez te filmy cały czas wyśmiewał się ze swojego kumpla ale widzę że się znudziło .
Bardzo Cię przepraszam kolego za wypowiedzi niektórych forumowiczów, jest mi :-[ Mogę tylko to zrobić :thumbup:

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #18 dnia: 21.04.2017, 08:47 »
Generalnie chłopaki się po prostu śmiali z całej sytuacji, a Wy jedziecie po nich, jakby w tego ułomnego śmieciami rzucali.
Michał, po prostu nie chce mi się wierzyć w to co czytam :(

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #19 dnia: 21.04.2017, 08:52 »

Jeśli tak się czuje osoba, która ma niepełnosprawne dziecko, to ja absolutnie nie zamierzam w tej kwestii polemiki prowadzić, bo zwyczajnie życie nie dało mi wystarczająco ostro po dupie, bym mógł do niej przystąpić.
Wycofuję się więc ze swojej poprzedniej wypowiedzi i przepraszam.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Seba

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #20 dnia: 21.04.2017, 08:53 »
Zacznijmy od tego że nikt z nas nie wie czy tamten człowiek ma ułomnośc, nie ma napisane tego na czole. A stawianie takich diagnoz jest nie na miejscu a także godzi w tego człowieka.
By w wędkarstwie sukces odnaleźć, na rybach częściej musisz być.

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 21.04.2017, 08:58 »

Jeśli tak się czuje osoba, która ma niepełnosprawne dziecko, to ja absolutnie nie zamierzam w tej kwestii polemiki prowadzić, bo zwyczajnie życie nie dało mi wystarczająco ostro po dupie, bym mógł do niej przystąpić.
Wycofuję się więc ze swojej poprzedniej wypowiedzi i przepraszam.

:bravo: :bravo: :bravo: :thumbup:

Offline johnny12

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #22 dnia: 21.04.2017, 09:02 »
Chodzi mi tyko o szacunek do drugiego człowieka - przecież jest taki zachwyt tym multi kulti jak widać ten świat jest tylko dla pięknych młodych i zdrowych .Wolę już żyć w tej zaściankowej Polsce gdzie chyba jest większa jednak tolerancja i zrozumienie niż tej nowoczesnej europie.

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #23 dnia: 21.04.2017, 09:13 »
Zacznijmy od tego że nikt z nas nie wie czy tamten człowiek ma ułomnośc, nie ma napisane tego na czole. A stawianie takich diagnoz jest nie na miejscu a także godzi w tego człowieka.

W sumie też się nad tym zastanawiałem. U mnie w mieście wystarczy się przejść pewnymi ulicami i pod niektórymi sklepami można spotkać osobników wyglądających podobnie, patrzących w podobny sposób - nie sądzę, żeby oni byli upośledzeni. Przy czym nie twierdzę, że śmianie się z ludzi chorych jest ok.
Marcin

Offline DarekM

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #24 dnia: 21.04.2017, 09:18 »
Niech się śmieją dalej z kogo tylko chcą :facepalm:
Ja mam w d... takie filmy, żenada :thumbdown:
Pozdrawiam Darek

Offline Major0013

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #25 dnia: 21.04.2017, 09:21 »
Sam znam bardzo wiele osób niepełnosprawnych.  Pracowałem w firmie, która handlowała sprzętem rehabilitacyjnym, grałem nawet w piłkę siatkową dla niepełnosprawnych przez ponad 7 lat. Większość ludzi, z którymi miałem styczność miała niepełnosprawność fizyczną (brak ręki, nogi, itp.).
Ani jedna z osób, które poznałem, z którymi miałem styczność nie miała problemu z tym, że jest niepełnosprawna. Niesamowity dystans do siebie!
Mała anegdota mi się przypomniała, gdy po jednym z meczów mówię do kolegi (nie miał 2 nóg):
JA - Ale mnie bolą nogi.. Masakra.
ON - E tam, Mateusz, mnie kiedyś nogi bolały to sobie je upierdoliłem i już mnie nie bolą!

Nie wiadomo, czy ten chłopak jest faktycznie chory czy nie - nie przypisujmy mu więc niepełnosprawności, jeśli nie wiemy czy faktycznie jest taką osobą.

Jeśli o mnie chodzi, to jedyne co mi się nie podoba w tym filmie, w całej sytuacji to śmianie się z innych. Bez względu na to czy jest chory czy nie.
Śmiejcie się z siebie nawzajem, obrażajcie, róbcie jaja, ale naśmiewanie z innych jest po prostu słabe. :thumbdown: .
MM

Offline Sailor

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #26 dnia: 21.04.2017, 09:32 »
Coraz bardziej przypomina mi to filmy Lucia za dużo wygłupów za mało ryb  :thumbdown:
A nabijanie się innych  nieżalenie czy to zdrowa czy chora osoba jest dal mnie słabe :thumbdown:

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #27 dnia: 21.04.2017, 09:49 »
Chodzi mi tyko o szacunek do drugiego człowieka - przecież jest taki zachwyt tym multi kulti jak widać ten świat jest tylko dla pięknych młodych i zdrowych .Wolę już żyć w tej zaściankowej Polsce gdzie chyba jest większa jednak tolerancja i zrozumienie niż tej nowoczesnej europie.

Tu się niestety mylisz .Polacy nie są Tolerancyjnym narodem.
Przekonałem się o tym wielokrotnie na własnej skórze.

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #28 dnia: 21.04.2017, 09:50 »
Może nie zdobędę popularności ale podejrzewam, że każdy ma coś za uszami.
Oczywiście można chłopakom zwrócić uwagę ale nie można kamieniować od razu.
Glupawka czasem włacza się każdemu.
Ilu z Was widząc leżacego podchodzi sprawdzić czy nie zasłabł? Z góry większość oceni, że pijak.
Niepełnosprawność wiadomo inny temat. Ale możliwe że tu chodzi tylko o fizjonomię a nie niepelnosprawność.
Postąpili niewłaściwie. Ale tu sami święci są nagle. I kamienie poleciały.
Więcej luzu mniej poprawnosci politycznej.
A przy okazji najświętszego oburzenia to zastanówcie się choćby nad tym jak sami świeci jestescie. Ile razy zdarzylo Wam się ukraść piosenkę czy też okraść twórców filmu. Te postępowania już są wlasciwe bo bardziej tolerowane w społeczeństwie?
Szydzenie z niepelnosprawności i kradzież. Czy są równe czy któreś może jest gorsze.

Podziwiam ludzi którzy na codzień borykają się z niepełnosprawnoscią własną lub dzieci. Mogę sie tylko domyślać jakie to jest trudne i jak bolesne są czasem pewne sytuacje.
I Wasze oburzenie jestem w stanie zrozumieć.

A wracajac do tematu. Filmik spoko. Niepotrzebnie wrzuciliscie do filmu ten kontrowersyjny fragment. To nie powinno mieć miejsca.
Nie powinniście promować spożywania alkoholu. I sami też mniej go używać gdy kręcicie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline arkady1321

• Ekspert
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #29 dnia: 21.04.2017, 09:51 »
Masakra panowie!!! Film :facepalm:   :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: