Luk znasz mnie wiesz jak edukuję młodzież ? Zawszę piszesz o argumentach, więc Proszę ładnie napisz kilka argumentów co robię źle ( działacz dużego koła )
Niby chcesz dobrze ale czasami wpadasz w ślepy zaułek i jak widzę nie masz biegu wstecznego. 
Tyle albo aż tyle. Wystarczy, nie ma co się nakręcać. 
Janusz, PZW to wielki portal, gazeta, filmy. Edukować młodzież to jedno - edukować wędkarzy starszych, to całkiem co innego. Jak pisałem, młodzi dadzą radę. Tu jednak trzeba czegoś więcej.
Trzeba żądać zmian na górze, wywierać wpływ na nich. Jeżeli cała Polska będzie robić jedno, to czy jest sens iść pod prąd? Co osiągniesz?Najlepiej jest mieć wpływ na samo koło sterowe - czyli na 'Warszawkę'. Ale o czym my mówimy w polskich warunkach. Czy zauważasz bezsens obecnego systemu wg jakiego działa PZW? Zobacz, ryb nie ma lub jest niewiele, wędkarze narzekają, czują się oszukani, wykorzystywani.władze kół dają im rybę, bo polecą... Wędkarze nie wiedzą juz co jest dobre. Powiedz mi, jak u Was w kole wygląda zarybianie karpiem i wędkowanie kilka dni po tym? Dajecie ludziom odławiać to wszystko, czy bronicie jak lwy zarybień, aby ryb przybywało. Nie musisz odpowiadać , przypuszczam, że jesteście częścią tej wielkiej parodii

Myślisz, że takie przyzwalanie edukuje wędkarzy?
Prawda jest taka, że działasz na takim poziomie, na jakim ci pozwolą warunki, a więc niewielkim. Bez zmian przepisów odgórnych, wiele się nie zmieni, nie oczekuj cudów... Pomyśl ile zaś byś mógł zdziałać, gdybyś miał dobre przepisy, wiatr w żaglach!