Autor Wątek: Feeder Fans testuje Preston Innovations Interchange Revolution System (ICS)  (Przeczytany 94269 razy)

Offline Marcin Cichosz

• Moderator
  • Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
Nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie. Przykro mi.
Ja mam dużą partię, którą kupiłem na raz dawno temu :)

KrzysztofS

• Gość
U mnie aktualnie ten system wiedzie prym i nie mam zamiaru go zmienić na coś innego. Tym bardziej teraz w okresie zimowym, kiedy spokojnie zmieniam zestawy pomiędzy ciężarkiem typu Cube a Banjo lub podajnikiem Flat w zależności czego aktualnie potrzebuję i jak ryby pobierają pokarm.
W ogóle zapomniałem o jakichkolwiek problemach w nimi związanych ;)
Osobiście jestem zadowolony wszechstronności tego systemu i mogę spokojnie polecić.

Pozwolisz Marcinku, że podpiszę się pod tym co napisałeś...dają radę :)

Offline MateoKal

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Witam, jakie łączniki przyponu z żyłka główną używacie z podajnikiem Prestona ICS?
Pozdrawiam

Offline Krisss

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 85
Od tego roku do większych zestawów używam tych https://sklepdrapieznik.pl/trzonki-tuleje-laczniki/27616-laczniki-ics-quick-change-dura-beads-large.html
Drogie, ale świetnie wykonane i mają wielkie otwory na żyłkę główną, że można to wiązać nawet z zamkniętymi oczami. Do tego gumka zamykająca nie blokuje ruchu pętelki przyponu i otwierają się zdecydowanie przyjemniej niż te Drennany https://sklepdrapieznik.pl/trzonki-tuleje-laczniki/12829-laczniki-drennan-quick-change-beads-small-male.html, których otwieranie (szczególnie jak jest zimno) jest niezbyt miłym doświadczeniem.

Poza tymi powyżej miałem/mam jakieś Mikado, Browning itp., ale nie ma wśród nich niczego wartego szczególnego polecenia. Są tanie i działają, aczkolwiek albo otwory mikroskopijne albo spasowanie takie sobie itp. itd. Jak to jest zazwyczaj w tanich akcesoriach.

Offline mj

• Nowy użytkownik
  • *
Możesz dać zwykłą agrafkę z krętlikiem lub łącznik od Matrix trzyma lepiej w ICS niż Preston.
Kwestia co będziesz chciał osiągnąć taki łącznik założysz.

Offline MateoKal

• Nowy użytkownik
  • *
Dzięki za odpowiedzi.
Matrixa i drenana mam bo były razem z podajnikami. Myślałem że może są jakieś dedykowane do tego podajnika od Prestona, które wchodzą w rurkę. Kupię pewnie te Prestona, zobaczę jak wyglądają jakościowo w porównaniu do innych firm.

Offline pewu

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Ulubione metody: waggler method
Chodzi Ci o takie?
Jeśli kłócisz się z idiotą, to on najprawdopodobniej robi właśnie to samo.

Offline MateoKal

• Nowy użytkownik
  • *
Właśnie takie, jakieś doświadczenie z ich użytkowania?

Offline logan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
Ja używam takich, da się zawiązać bez problemu fluorocarbon 0,25mm, nie siedzą "twardo" w trzonku. Ogólnie innych do podajników Prestona nie używam, dla mnie są ok. Jak jest zimno to trzeba zębami rozbrajać :P

Offline szulmar

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
Dzięki za odpowiedzi.
Matrixa i drenana mam bo były razem z podajnikami. Myślałem że może są jakieś dedykowane do tego podajnika od Prestona, które wchodzą w rurkę. Kupię pewnie te Prestona, zobaczę jak wyglądają jakościowo w porównaniu do innych firm.
jakościowo się nie wypowiem bo je od razu wywaliłem
ale użytkowo oryginalne są słabe, mają małe oczko a jak zaciśniesz przypon to jest on ściśnięty i nieruchomy
ja uzywam przelotowych, najtańszych, czarnych od Jaxona i te robią robotę
Pozdro

Offline pewu

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Ulubione metody: waggler method
Właśnie takie, jakieś doświadczenie z ich użytkowania?
Używam tylko tych i jestem zadowolony. Żadnych problemów nie było.
Jeśli kłócisz się z idiotą, to on najprawdopodobniej robi właśnie to samo.

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
Do podajników Prestona najlepsze są łączniki Prestona, które pokazał pewu. Można stosować inne, dla niestandardowych zestawów - grubsze plecionki i grube żyłki. Można też tanie, typowo przelotowe Browning, Mikado, Jaxon, Ali itp. Wszystkie spełnią swoją rolę.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline Grzechu

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Cześć

Jako początkujący podłącze się do tematu i chciałbym podpytać trochę odnośnie budowy zestawu method feeder. Chciałbym zrobić zestaw samo zacinający. Zestaw zmontowałbym na poniższych częściach:

1. Koszyk Preston ICS In-Line Dura Flat Method https://sklepdrapieznik.pl/28370-koszyk-ics-in-line-dura-flat-method-20g-large-duzy.html
2. Łącznik Preston ICS In-Line 360 Beads https://sklepdrapieznik.pl/89834-laczniki-preston-ics-in-line-360-beads-p0030037.html

Żeby zestaw był samo zacinający to muszę zablokować podajnik na końcu stoperem? Mam jeszcze pytanie odnośnie typu i rozmiarów haków (myślałem o tych Preston KKH Barbed) i montażu np. waftersów - igły/wkrętki czy gumki. Głównie metoda będzie służyła do połowu leszczy, dużych płoci, czasem jakiś wypad na komercję.

Z góry dziękuję za wyrozumiałość i pomoc :)

Pozdrawiam
Grzechu

Offline magister82

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 8
Odradzam ci te łączniki :P Rozłączam za pomocą igly bo zeba mozna ukuszyc tak ciasno siedza. Jak jest wybór bierze te starsze sam plastik

Offline darkon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odradzam ci te łączniki :P Rozłączam za pomocą igly bo zeba mozna ukuszyc tak ciasno siedza. Jak jest wybór bierze te starsze sam plastik
Te łączniki rozłącza się palcami, nie trzeba zębów ani innych wynalazków. Dla mnie najpewniejsze łaczniki jakie są, nie używam już innych.