Autor Wątek: Filmy Lucia  (Przeczytany 28919 razy)

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Filmy Lucia
« Odpowiedź #15 dnia: 11.02.2015, 18:21 »
Chyba robię z igły widły ;)

Nie chyba, ale na pewno :)

Np. Arunio próbuje mi dokopać już długo, ale niestety ostatnio zbyt dużo po jego myśli piszę :D :D :D
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #16 dnia: 11.02.2015, 18:26 »
Wszedłem kiedyś na filmik Lucia , obejrzałem i powiem tak: na czeskim serialu "Przygody Jakuba Szklarza" ;)dowiedziałem się więcej o wędkarstwie niż na jego filmiku.Od tamtej pory omijam jego filmiki szerokim łukiem , bo po prostu szkoda na to czasu
Maciek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #17 dnia: 11.02.2015, 18:26 »
Daj spokój ! Akurat tu kulą w płot! Bardzo mi pasuje twój styl bigdom ! Choć nie koniecznie się ze wszystkim zgadzam! W dyskusjach zawsze ci kibicuję! ;D
Arek

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #18 dnia: 11.02.2015, 18:28 »
hm czy ten pan zawodowo zajmuje sie wedkarstwem ma jakies osiagniecia 
Panowie podpowiedzcie mi kto to jest

Maciek

river

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 11.02.2015, 18:31 »
Jak dla mnie Pajacowanie a nie Wędkowanie

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #20 dnia: 11.02.2015, 18:31 »
Maćku jak dla mnie to on zajmuje się promocją własnego Image! Jedynie :D :D
Arek

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 11.02.2015, 18:33 »
Panowie przejechałem cały temat dzisiejszy nawed wbile na you tuba poswiecilem z mojego czasu 5 minut przez jego trzy produkcje hm czy ten pan zawodowo zajmuje sie wedkarstwem ma jakies osiagniecia ?
bo z tych produkcji wyglada na pana ktory prowadzi program na tvn emil lowca radarow ......... ;)nieznam go pierwszy raz go dzis zobaczylem z tad moja niewiedza moze cie mnie uswiaedomic........

Już subiektywnie uświadamiam.
Lucio, to nasz największy wędkarski YouTuber. Jest pasjonatem wedkarstwa i kręci filmiki znad wody, robi poradniki i inne eventy. Co roku również organizuje zawody w okręgu rzeszowskim, skąd pochodzi. Ogólnie trzeba przyznać, że ma dość duży wpływ na osoby oglądające filmiki wędkarskie w necie. Ma swoje plusy i minusy. Jest dobrym organizatorem, potrafi zorganizować bardzo dobre zawody wędkarskie, skupić sponsorów, zadbać o popularność.
Jest jeszcze druga strona medalu. Po prostu jest słabym wędkarzem. Według mnie jego najlepsze filmy były wtedy, gdy sam nie łowił, tylko kręcił film.
Jest dość kontrowersyjny ze względy na sposób łowienia, zwłaszcza z kolegą Dawidem. Poziom ogólnie nie jest wyśrubowany, nowinek brak (chyba, że ktoś u niego jest na gościnnych występach).
Dla mnie największe zastrzeżenia są, gdy próbuje promować nowoczesne wędkarstwo i ciśnie z kumplami ryby na trupka w marcu/kwietniu jarając się każdym szczupakiem. Tłumacząc potem, że to był przyłów, na co on nie ma wpływu.

To są moje subiektywne obserwacje. Ostatnio nie jestem zbyt na bierząco, bo odpuściłem na rzecz filmów Luka.
Dominik

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #22 dnia: 11.02.2015, 18:36 »
Daj spokój ! Akurat tu kulą w płot! Bardzo mi pasuje twój styl bigdom ! Choć nie koniecznie się ze wszystkim zgadzam! W dyskusjach zawsze ci kibicuję! ;D

Sam wiesz, że lubię sie podroczyć :D
Dominik

Offline Tinca Fan

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 13
  • KEEP CALM AND GO FISHING
« Odpowiedź #23 dnia: 11.02.2015, 18:38 »
Jest jeden bardzo ważny moim zdaniem negatywny aspekt płynący z filmów Pana Lucia i jego wesołej kompanii, posługującej się bardzo wyszukanymi hasłami typu  ryby, ryby, ryby !!!! oraz tu nie ma frajerni!! ;D

Mianowicie, publikując i firmując własnym logiem filmy, w których głównym wątkiem jest picie alkoholu i wręcz upijanie się, natomiast ryby i ich łowienie jest tylko pretekstem i tłem dla powyższego przekazu, utrwala się w społeczeństwie stereotyp polskiego wędkarza-pijaka, który jedzie na ryby w wiadomym celu. Dochodzi do tego jeszcze fakt destrukcyjnego wpływu takiego przekazu na młodego wędkarza, który jest głównym odbiorcą jego filmów. Wydaje mi się, że Pan Lucio jest w pełni świadomy swoich "targetów" biznesowych, w postaci młodego odbiorcy, stąd też taka a nie inna konwencja jego filmów. Używa środków przekazu, które ze względu na swoja konstrukcję trafiają bardzo szybko do bardzo młodych odbiorców, padając na wybitnie podatny grunt. W moim odczuciu jest to objaw skrajnego cynizmu i braku odpowiedzialności. Dlatego też moje krytyczne wypowiedzi na temat jego produkcji.

Niech pan Lucio i jego drużyna łowców, pije, upija się i co tam chce jeszcze robi na tych rybach, pod warunkiem, że nie wyrządza innym krzywdy i nie publikuje w otwartej strefie internetu swoich "wyczynów".
Pozdrawiam Marcin

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #24 dnia: 11.02.2015, 18:38 »

Sam wiesz, że lubię sie podroczyć :D
  Podobny charakter, ciut spięć I dużo śmiechu!! ;D ;D ;)
Arek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #25 dnia: 11.02.2015, 18:43 »
Czekajac na wasza podpowiedz luknolem jeszcze na you tuba dzieki za infio z moich kilku spedzonych nad jego produkcja hm jakis pan pokazuje cos i robi szol dla mnie to niema nic wspolnego z profeska
no coz kazdy chce zyc i krecic kase z racji widze sprawnej organizacji to ten palet promuje hm
no coz jest popyt na filmy to i pewnie sie znajdzie popyt na pellet i moze inne produkty ktore za niedlugo sie pojawia
nie wiem czy sie zgodzicie ale jest wiele tematow z zycia ktore protrafia czerpac kase z zycia medialnego i w tym przypadku moim zdaniem tak jest
dobrym przykladem sa szol typu polska zenada warsow shou czy jakos tak kicz tandeta i gwiazda i tak trzymac .......... kasa leci  ;)
Maciek

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #26 dnia: 11.02.2015, 18:44 »
Tinca, ja szczerze mówiąc nie zauważam alkoholu w jego filmach. Może nie oglądałem zbyt uważnie, ale na pewno nie rzuca się to w oczy. Zwłaszcza, że Lucio często jeździ nad wodę autem, jako kierowca, a nie posądzałbym go o jazdę pod wpływem.

Co w takim razie powiesz o moim ulubionym YouTube'rze małyrekin? Tam chłopaki jadą grubo. Nawet leszczom nie żałują :D :D :D
Dominik

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #27 dnia: 11.02.2015, 18:46 »
Fryzjestwo ale przyjemniejsze dla mego oka
Maciek

Offline Tinca Fan

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 13
  • KEEP CALM AND GO FISHING
« Odpowiedź #28 dnia: 11.02.2015, 18:51 »
Tinca, ja szczerze mówiąc nie zauważam alkoholu w jego filmach. Może nie oglądałem zbyt uważnie, ale na pewno nie rzuca się to w oczy. Zwłaszcza, że Lucio często jeździ nad wodę autem, jako kierowca, a nie posądzałbym go o jazdę pod wpływem.

Co w takim razie powiesz o moim ulubionym YouTube'rze małyrekin? Tam chłopaki jadą grubo. Nawet leszczom nie żałują :D :D :D

Proszę, obejrzyj sobie ten :):

Dla mnie kwintesencja tego dzieła zaczyna się od 30:45, natomiast zachęcam do obejrzenia całości.
Pozdrawiam Marcin

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #29 dnia: 11.02.2015, 18:58 »
Możesz mi podać dokładną sekundę, bo właśnie przewertowałem na szybko i jedynie wpadł mi w oko Pan Flisak siorbiący kawę :)
Dominik