Autor Wątek: Filmy Lucia  (Przeczytany 28834 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Filmy Lucia
« Odpowiedź #105 dnia: 20.02.2015, 21:17 »
ja oglądajac ten film myslałem ? gościu i ty za to chciałes 50 plN ? za 30min opowiadania w sumie o sobie ... przegiął troche i chyba przemyślał to jak poczytał komentarze, po tym jak napisał że film bedzie sprzedawał za 50pln. Ale jak widać !  Można ? Można zdobyć fanów, i rozgłos w sieci i nie tylko ... także każdy z nas może takie coś poczynić :) tylko trzeba chcieć
Krzysztof

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #106 dnia: 20.02.2015, 21:28 »
Właśnie obejrzałem film z targów
Hm autor na prelekcji powiedział że kręci film który potem wstawi do You tuba a potem chciał sprzedawać przepis na sukces za pieniądze szybko się jednak zreflektował i jednak dał na you tuba nie wiem czy całość czy część ale 50 zł za 30 min filmu to trochę dużo
Adrem zaciekawiłem się tym autorem z racji mej profesji którą wykonuje kilkanaście lat znam się na biznesie sztuczkach socjotechnicznych oraz na wpływaniu na podejmowaniu przez ludzi decyzji i powiem szczerza że projekt tego autora jest bardzo dobry na dzisiejsze czasy wręcz perfekcyjny przecież każdy z nas ma zakusy robienia pieniędzy bez pracy czytaj fizycznej nie mowie to też w sumie praca ale wiecie po prostu pomysł i robimy kasę bez wysiłku finansowego itd.
Z mojego punktu widzenia to znakomity biznesmen który połączył pasję z zarabianiem wielu tak robi na you tube jak toś umie super sprawa połączenie pasji z zarobkiem
Nie pisze tego wpisu by krytykować tylko w ramach zmagań z dzisiejszą rzeczywistością i z tym jak możemy czerpać z techniki jaka nas otacza.
Ciągłe powoływanie się na statystyki przez autora  - tu trzeba zaznaczyć pokazywanie mechanizmów uświadamia ludziom moim zdaniem jak to funkcjonuje ten wirtualny biznes.
Zachowania prowokujące powodują łańcuch komentarzy (  a co za tym idzie bije licznik i statystyki ciężko mi się zgodzić z jego fachowością bo dla mnie jej nie ma w jego produkcjach. (tak ja to odbieram)
Filmy są produkowane pod publikę okraszone typowo polskim zapotrzebowaniem na tego typu produkcje czyli tandeta plus szajs równa się sukces my Polacy lubimy tego typu rozwiązania. Nie wyobrażam sobie tego pana profesjonalnie  techniki wędkarskie w sposób profesjonalny tak jak to wygląda w produkcjach które tu publikujecie.
Widocznie jaki klient takie produkcje być może jak by zaczął publikować coś bardziej ambitnego mogła by być lipa.
Ale jak zauważyłem jest kilku wędkarzy którzy publikują materiały i czerpią z tego korzyści i gratuluje sukcesu dla mnie to przykład kreatywności ale za nimi idzie wiedza a nie produkcja typu imienny u cioci.
 prelekcja bardzo słaba chaotyczna bez przesłania oparta raczej na chęci usprawiedliwienia się z tego co się robi z mojego punktu widzenia bez przekazu w moją strone  wypowiedz to subiektywne moje odczucie ( zasiadłem nawed przed kompem by to napisać w domu po pracy - 10-12 godz przed komp w domu nie korzystam pisze tylko z telefonu lub tabletu)

A tekst cytat Ryby,Ryby,Ryby tak proste że aż głupie ( sam to powiedział)
to podsumowanie widzów do których śle przekaz czy raczej prostość w przekazie który śle do swoich widzów......
Maciek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #107 dnia: 20.02.2015, 21:33 »
jakbym kupił ten film (chociaż tak by nie było) i bym zobaczył że to 30min peplania to chyba bym mu pocisnął :P
Krzysztof

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #108 dnia: 20.02.2015, 21:37 »
Zauważ że to nie jest puste peplanie robi z tego pieniadze a to w dzisiejszych czasach wazna sprawa
Maciek

Offline Tinca Fan

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 13
  • KEEP CALM AND GO FISHING
« Odpowiedź #109 dnia: 20.02.2015, 21:37 »
@mjmaciek Nic dodać nic ująć :), produkt skrojony na miarę konkretnego odbiorcy, przykład prostej... nie przepraszam prostackiej manipulacji. Obawiam się jednak, że fani Pana Lucia nie dostrzegą, iż robi się z nich balona 8).

PS. Prelekcja, prezentacja na poziomie gruntu.
Pozdrawiam Marcin

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #110 dnia: 20.02.2015, 21:38 »
Z drugiej strony jest to dobry przykład pokazujący, że odwaga, przebojowość, pewność siebie, poczucie własnej wartości, przekonanie o własnej wielkości i brak zahamowań mogą prowadzić człowieka do sukcesu, jakiego może nie osiągnąć człowiek zbyt skromny.
  Jesli twoja racja miała by się potwierdzić ,to nawet ja prosty człowiek zaczynam się martwić o przyszłość naszego narodu! ::)
Arek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #111 dnia: 20.02.2015, 21:42 »
każdy ma swoje zdanie i na tym zakończmy jednym sie podoba drugim nie, kazdy swoje myśli, każdy z nas jest inny.
Krzysztof

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #112 dnia: 20.02.2015, 21:43 »
Krzysiek zgadzam sie z toba
Maciek

Offline Tinca Fan

« Odpowiedź #113 dnia: 20.02.2015, 21:50 »
Amen :)
Pozdrawiam Marcin

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #114 dnia: 20.02.2015, 21:51 »
Tinca wywalił nam dobitnie ,szczerze i dosłownie poziom odbioru i pojmowania naszego społeczeństwa!Choć bym chciał mu dać w twarz ;) To nie mogę bo ma rację! o czym świadczą łapki pod produkcją p. Lucio! Ja jako podstawowy odbiorca zdzierżyłem chyba 1,5 odcinka! nie wiem co więcej powinienem powiedzieć na tak dobitny komentarz!Wybaczcie jeśli kogoś uraziłem to jedynie moje prywatne zdanie!
Arek

Offline Tinca Fan

« Odpowiedź #115 dnia: 20.02.2015, 21:54 »
@Arunio, zgadzam się z Tobą, dlatego przyłączam się do powyższej propozycji i proponuję ciszę nad tą... ;)
Pozdrawiam Marcin

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #116 dnia: 20.02.2015, 21:55 »
:thumbup: :thumbup:
Arek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #117 dnia: 20.02.2015, 21:56 »
Ale  moze lepiej zastanowic sie dla czego tak jest  ze mniej ambitne produkcje odnosza sukces a ambitne nie
dotyczy to wielu dziedzin
kino , ksiazki, publikacje, muzyka
czy my polacy kochamy tandete
Maciek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #118 dnia: 20.02.2015, 21:59 »

kino , ksiazki, publikacje, muzyka
czy my polacy kochamy tandete
Jeśli to by było podstawą to raczej problemu by nie było! No może pomijając kino!
Arek

Offline Tinca Fan

« Odpowiedź #119 dnia: 20.02.2015, 22:02 »
Nam Polakom przez te 25 lat "wolności" sączono tandetę w umysły wszystkimi dostępnymi sposobami. Staliśmy się bezwolnymi odbiorcami powszechnie serwowanego nam medialnego gó...a. Takie miejsca jak to forum powoduje, że nie tracę nadziei i wiem, że nie wszyscy dali się w tłoczyć w ten system ogłupiania społeczeństwa.
Pozdrawiam Marcin