Orientujecie się czy ten kręciołek Daiwa Ninja ma jakiś swój odpowiednik na aliexpress?
Cytat: Festusus w 24.05.2017, 15:09Orientujecie się czy ten kręciołek Daiwa Ninja ma jakiś swój odpowiednik na aliexpress? A jest sens ciągnąć tego typu wynalazki z Chin jak oryginał kosztuje 200 zł i na miejscu masz serwis i gwarancję ?
Cytat: Bartek.B w 24.05.2017, 15:47Cytat: Festusus w 24.05.2017, 15:09Orientujecie się czy ten kręciołek Daiwa Ninja ma jakiś swój odpowiednik na aliexpress? A jest sens ciągnąć tego typu wynalazki z Chin jak oryginał kosztuje 200 zł i na miejscu masz serwis i gwarancję ? Nie chcę zaśmiecać wątku, ale kupiłem spomba za 9 zł, identycznego, który w sklepie w Polsce kosztuje 50 zł. Także myślę, że z kręciołem może się opłacić
Witam! Jest to mój pierwszy post na forum dlatego chciałem się serdecznie z wszystkimi przywitać Planuje wymianę sprzętu na nowy, mój budżet wynosi około 1000-1200 zł na wędki (2 szt.) i 500 zł na kręcioły (2 szt.). Chciałbym zaopatrzyć się w sprzęt "na lata" i mieć coś fajnego co będzie sprawiać frajdę podczas połowu.Ogólnie łowię przeważnie na komercjach gdzie trafiają się ryby ponad 10 kg (średnia 4-6 kg). Jeśli chodzi o wędki to chciałbym coś z akcja progresywną i o długości 3,6 m, do kołowrotków nie mam szczególnych wymagań byle były trwałe i możliwie bez wolnego biegu. Mam kilka typów prosiłbym o opinie na ich temat oraz jestem bardzo otwarty na sugestie użytkowników forum.