Autor Wątek: Wymiana sprzętu (wędki + kołowrotki) feeder - prośba o pomoc  (Przeczytany 5000 razy)

Offline Bartek.B

• Ekspert
  • Reputacja: 451
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Wymiana sprzętu (wędki + kołowrotki) feeder - prośba o pomoc
« Odpowiedź #15 dnia: 24.05.2017, 15:47 »
Orientujecie się czy ten kręciołek Daiwa Ninja ma jakiś swój odpowiednik na aliexpress? :)
A jest sens ciągnąć tego typu wynalazki z Chin jak oryginał kosztuje 200 zł i na miejscu masz serwis i gwarancję ? :)

Offline Festusus

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 24.05.2017, 15:51 »
Orientujecie się czy ten kręciołek Daiwa Ninja ma jakiś swój odpowiednik na aliexpress? :)
A jest sens ciągnąć tego typu wynalazki z Chin jak oryginał kosztuje 200 zł i na miejscu masz serwis i gwarancję ? :)

Nie chcę zaśmiecać wątku, ale kupiłem spomba za 9 zł, identycznego, który w sklepie w Polsce kosztuje 50 zł. Także myślę, że z kręciołem może się opłacić :)
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline MarcinD

• Ekspert
  • Reputacja: 279
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 24.05.2017, 15:57 »

Nie chcę zaśmiecać wątku, ale kupiłem spomba za 9 zł, identycznego, który w sklepie w Polsce kosztuje 50 zł. Także myślę, że z kręciołem może się opłacić :)

Pogadamy jak tym porzucasz kilka razy mocniej ;) Pierdoły z Chin są ok o ile nie są narażone na przeciążenia, akcesoria ok ale takie elementy jak kołowrotek to ciekawe ile wytrzyma.

Offline Festusus

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 29
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 24.05.2017, 16:03 »
Spomba używam regularnie już drugi sezon i nic nie dzieje się z nim złego. Może na lepsza partię trafiłem.
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #19 dnia: 24.05.2017, 16:22 »
Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum dlatego chciałem się serdecznie z wszystkimi przywitać :)

Planuje wymianę sprzętu na nowy, mój budżet wynosi około 1000-1200 zł na wędki (2 szt.) i 500 zł na kręcioły (2 szt.). Chciałbym zaopatrzyć się w sprzęt "na lata"  i mieć coś fajnego co będzie sprawiać frajdę podczas połowu.
Ogólnie łowię przeważnie na komercjach gdzie trafiają się ryby  ponad 10 kg (średnia 4-6 kg). Jeśli chodzi o wędki to chciałbym coś z akcja progresywną i o długości 3,6 m, do kołowrotków nie mam szczególnych wymagań byle były trwałe i możliwie bez wolnego biegu. Mam kilka typów prosiłbym o opinie na ich temat oraz jestem bardzo otwarty na sugestie użytkowników forum.

Cześć .
 Wędka może https://sklepdrapieznik.pl/sklep/wedki-korum-i-preston/20596-korum-feeder-rod-3-czesciowy-12ft-60g.html

Kołowrotek https://sklepdrapieznik.pl/sklep/okuma/21572-okuma-carbonite-feeder-2m-55fd.html