Autor Wątek: Nowy Prezes PZW odpowiada na pytania  (Przeczytany 25164 razy)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Nowy Prezes PZW odpowiada na pytania
« Odpowiedź #90 dnia: 20.12.2017, 08:31 »
To , ze powstają łowiska no kill i widełki nie ma nic wspólnego z nowym prezesem.
U nas widełki są już drugi czy trzeci rok.

Ale finansowanie kolejnych narzędzi dla rybaków to już podpisał nowy prezes tak zachwalany :P

Ty jesteś Jakubie sceptyk na maxa, normalnie Smerf Maruda ;)  Wejdź na Złotą Rybkę,  tam co chwila można przeczytać nowe dobre wieści z PZW. A to nowe NK, zaostrzenie limitów, górne wymiary ochronne - ostatnio w Skierniewicach.
Czy za poprzednich rządów tak było? Smażalnie nad Zegrzem budowali :facepalm:

Jakub byku Ty jeden, stał się przełom! Prezes zaczyna oficjalnie mówić, że jest po stronie wędkarzy. Popiera nasze pomysły i z nami rozmawia. Widzą to okręgi i koła, i odbierają to, jako zielone światło dla nowoczesnych pomysłów. I to widać, słychać i czuć!

Mówisz, że opłata NK w Twoim okręgu to średni pomysł? Nie wiemy tego, Ty też nie wiesz, zobaczymy co czas przyniesie? Jedno jest w tym pomyśle przełomowe! Sama inicjatywa NK - użycie tych słów to lot PZW na marsa!

Bez wątpienia idzie nowe, nie wolno tego zaprzepaścić. Jak Rudnik mówi, trzeba chodzić na zebrania, żądać i głosować na dobre pomysły. Może za parę lat, nie będziemy musieli już jeździć na komercje za dużymi rybami 8)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #91 dnia: 20.12.2017, 09:16 »
Nie wolno też zapominać, że to wszystko dzieje się WBREW woli większości członków PZW. Bo ta większość chce chodzić po rybę, a nie na ryby. A tu nagle się okazuje, że coraz mniej mogą zabierać.
To jest dopiero pierwsza wygrana bitwa. Wkrótce nastapi kontratak mięsiarstwa...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #92 dnia: 20.12.2017, 09:24 »
Michał - masz na myśli łowiska Must Kill?
Pozdrawiam
Mirek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #93 dnia: 20.12.2017, 09:32 »
Macie rację, czeka nas wkrótce fala niezadowolenia mięsiarzy, zwłaszcza, że będą podburzani. Ten prezes i nowy zarząd to coś, co musimy wspierać na każdym kroku, nawet jeżeli podejmują decyzje niezbyt dobre dla nas, bo może być tak, że przegramy kolejne wybory...

Jakub, co do rybaków. Usunięcie ich z wód PZW nie jest do zrobienia w chwilę. Zwłaszcza, że Zarząd Główny finansuje się w połowie tymi pieniędzmi. Tu trzeba ostro się nakombinować, jak to wszystko zmienić, aby był wilk syty i owca cała. To jak z Brexitem. Niektórzy myśleli, że to będzie hop-siup, a tu się okazuje, że wyjście UK z UE potrwa lata, i będzie na dodatek związane z kosztami. Tak samo będzie się zmieniało PZW na górze - powoli. Nie da się pogonić rybaków na Mazurach, zwłaszcza, ze tam jest to skomplikowane. Ale na pewno można na początek wyodrębnić jakies wody gdzie nie będą urzędować. Już w tym głowa prezesa... Najważniejsze i tak abyśmy mieli zielone światło w okręgach i kołach, tak aby góra niczego nie blokowała. Bo z RZGW umowy podpisują okręgi a nie prezes PZW, i to one mają najwięcej do powiedzenia.
Lucjan

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #94 dnia: 20.12.2017, 10:52 »
Praktycznie Prezes za wiele nie może, to okręgi mają dużo do gadania.Zadzwoniłem do swojego okręgu w sprawie podniesienia wymiaru ochronnego i limitów,bo są władni w tej sprawie.(sąsiedni okręg już powoli wprowadza) usłyszałem że tego nie zrobią bo będą wędkarze(mięsiarze) odchodzić. Od początku nie wierzyłem w konkretne zmiany,im tylko zależy aby dalej tylko trwać i wyrwać ile się da.O czym tu mowa,jakie tu zmiany.

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #95 dnia: 20.12.2017, 17:29 »
To , ze powstają łowiska no kill i widełki nie ma nic wspólnego z nowym prezesem.
U nas widełki są już drugi czy trzeci rok.

Ale finansowanie kolejnych narzędzi dla rybaków to już podpisał nowy prezes tak zachwalany :P

Ty jesteś Jakubie sceptyk na maxa, normalnie Smerf Maruda ;)  Wejdź na Złotą Rybkę,  tam co chwila można przeczytać nowe dobre wieści z PZW. A to nowe NK, zaostrzenie limitów, górne wymiary ochronne - ostatnio w Skierniewicach.
Czy za poprzednich rządów tak było? Smażalnie nad Zegrzem budowali :facepalm:

Jakub byku Ty jeden, stał się przełom! Prezes zaczyna oficjalnie mówić, że jest po stronie wędkarzy. Popiera nasze pomysły i z nami rozmawia. Widzą to okręgi i koła, i odbierają to, jako zielone światło dla nowoczesnych pomysłów. I to widać, słychać i czuć!

Mówisz, że opłata NK w Twoim okręgu to średni pomysł? Nie wiemy tego, Ty też nie wiesz, zobaczymy co czas przyniesie? Jedno jest w tym pomyśle przełomowe! Sama inicjatywa NK - użycie tych słów to lot PZW na marsa!

Bez wątpienia idzie nowe, nie wolno tego zaprzepaścić. Jak Rudnik mówi, trzeba chodzić na zebrania, żądać i głosować na dobre pomysły. Może za parę lat, nie będziemy musieli już jeździć na komercje za dużymi rybami 8)

Realista nie maruda ;D
Mi trzeba coś udowodnić działaniem , a nie pustymi słowami o no kilach, i innych pierdołach.
Niby wędkarzy popiera , o podpisuje nowe dofinansowania na narzędzia rybackie.
Coś nie halo chyba nie?
Jędrula co on ma do Okręgów , które wprowadzą no kill,widełki limity? A no nic bo oni nie pytali się go nawet o zdanie.

Skoro miał być taki wspaniały to czemu nadal popiera rybactwo?
Feeder & spinning

Offline fEeDeReK

• Ekspert
« Odpowiedź #96 dnia: 20.12.2017, 17:30 »
Macie rację, czeka nas wkrótce fala niezadowolenia mięsiarzy, zwłaszcza, że będą podburzani. Ten prezes i nowy zarząd to coś, co musimy wspierać na każdym kroku, nawet jeżeli podejmują decyzje niezbyt dobre dla nas, bo może być tak, że przegramy kolejne wybory...

Jakub, co do rybaków. Usunięcie ich z wód PZW nie jest do zrobienia w chwilę. Zwłaszcza, że Zarząd Główny finansuje się w połowie tymi pieniędzmi. Tu trzeba ostro się nakombinować, jak to wszystko zmienić, aby był wilk syty i owca cała. To jak z Brexitem. Niektórzy myśleli, że to będzie hop-siup, a tu się okazuje, że wyjście UK z UE potrwa lata, i będzie na dodatek związane z kosztami. Tak samo będzie się zmieniało PZW na górze - powoli. Nie da się pogonić rybaków na Mazurach, zwłaszcza, ze tam jest to skomplikowane. Ale na pewno można na początek wyodrębnić jakies wody gdzie nie będą urzędować. Już w tym głowa prezesa... Najważniejsze i tak abyśmy mieli zielone światło w okręgach i kołach, tak aby góra niczego nie blokowała. Bo z RZGW umowy podpisują okręgi a nie prezes PZW, i to one mają najwięcej do powiedzenia.
Rozwiązanie jest bardzo proste pilnować ich , anie pozwalać na rzeź
Feeder & spinning

Offline ptaku_1

• Ekspert
  • Reputacja: 145
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #97 dnia: 20.12.2017, 17:37 »
Ja uwiężę że się coś zmieni jak w zalewie zegrzyńskim pokażą się ryby :) i sandacze w kanale żeranskim.
Pzdr. Paweł

"PZW jest jak ZUS, płacisz i nic z tego nie masz, jeśli potrzeba to i tak się leczysz na komercji"

Lubię zegarki https://www.youtube.com/playlist?list=PL6Tg8Td6x60FxfdbXAUGGYUyv0nzDZtAP

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
« Odpowiedź #98 dnia: 20.12.2017, 17:54 »
Czytając posty Pana Rudnika na pewnej grupie na FB niestety nie jestem pełen optymizmu ale na pewno nie będę tylko po tym osądzał człowieka.
Szkoda, że nie mamy zaszczepionego pilnowania siebie nawzajem bo to dałoby nam najwięcej profitów, których oczekujemy. Sam prezes w jakimś tam ułamku może coś zmienić i nie ma co oczekiwać rewolucji. Co najwyżej ewolucji i to przy dobrych wiatrach. Ja za nowego prezesa cały czas trzymam kciuki ale większe nadzieje pokładam w samych wędkarzach. I to oczywiście nowego pokolenia bo to w nich cała przyszłość i nikt starego mięsiarza , a raczej kłusownika (bo np. ja w oczach niektórych też jestem mięsiarzem bo zabrałem w tym roku do domu cztery okonie...) nowych zachowań nie nauczy.
Ludzie coraz bardziej patrzą na ręce PZW, mają coraz większą świadomość, społeczeństwo powoli się bogaci i pomalutku, powolutku widać światełko w tunelu. Musimy starać się "przejąć" wody śródlądowe z rąk rybaków z PZW. To coś bez czego nie ruszymy plus wspomniane wcześniej pilnowanie samych siebie.
W tym roku jedną siatę pociąłem i założyłem sobie co najmniej cztery patrole "moich" wód w przyszłym sezonie :)
Zacznijmy od siebie, chodźmy na zebrania, działajmy jakkolwiek i będzie dobrze :)
Panowie, policzmy głosy:

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #99 dnia: 20.12.2017, 18:44 »
Jakub, pewnych rzeczy nie da się odciąć jak pępowiny. Rybacy pewnie są związani umowami z PZW? Tak myślę :(
Pożyjemy i zobaczymy, oby Rudnik mimo wszystko, okazał się uczciwym człowiekiem :beg:

W tajemnicy powiem, że ja i kilka osób, pracujemy nad pewnym projektem w tym temacie. Jak przyjdzie czas, to poprosimy Was wszystkich o pomoc. Taka sytuacje... 8)

Offline fEeDeReK

• Ekspert
« Odpowiedź #100 dnia: 21.12.2017, 08:50 »
Ja mu nie wróg , ale jak narazie to sądze, że zmienił się tylko człowiek na stołku.
Obym się mile zaskoczył.

Na pewno są jakieś umowy.
Ale zawsze mogą być jakieś negocjacje jak i twarde stawianie na swoim .
Bo widzisz moim zdaniem skoro my mamy jakieś przepisy jako wedkarze.
Może i bzdurne jaki i stare.
To jednak rybacy to są zwykli kłusownicy z siatami dla mnie.
Nie mają nic , ani przepisów , ani etyki .
Liczy się kasa
Feeder & spinning

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #101 dnia: 21.12.2017, 09:16 »
Jakub, ale nie rozumiesz, że w PZW są dwie frakcje teraz? Jedna, to stary układ, z Bedyńskim na czele. Oni chcą aby było jak jest. Druga opcja to ci co chcą zmian, chociażby częściowych. Bedyński to prezes okręgu mazowieckiego, który jest zlepkiem kilku okręgów, jednym z największych w Polsce.

Tak więc prezes PZW to nie król, który robi co chce, w tych warunkach to raczej ktoś kto ma tylko małą część władzy, bardzo niewiele. Ale najważniejsze, że może zachęcać do działania i wspierać to co nowe. Poprzedni to był gość co nie robił prawie nic, nawet gadać nie potrafił. Do tego ten człowiek który jest teraz to wędkarz, wiedzący co się nad wodami dzieje. Zaś ex-prezes wg mnie w ogóle nie wiedział o co chodzi, to był typowy działacz.
Lucjan

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #102 dnia: 21.12.2017, 09:20 »
Ja jednak pojadę dalej na fali optymizmu. Te moje pierniki ze Skierniewic wprowadzają wymiary ochronne górne.
Po raz pierwszy od 10 lat podpisane są jakie kolwiek porozumienia (aż 10). A nie oficjalnie może nawet jakiś kawałek wody gdzie siatek nie można moczyć się pojawi.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #103 dnia: 21.12.2017, 09:23 »
Miód na me serce Katmayu lejesz!
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline fEeDeReK

• Ekspert
« Odpowiedź #104 dnia: 21.12.2017, 09:41 »
Jakub, ale nie rozumiesz, że w PZW są dwie frakcje teraz? Jedna, to stary układ, z Bedyńskim na czele. Oni chcą aby było jak jest. Druga opcja to ci co chcą zmian, chociażby częściowych. Bedyński to prezes okręgu mazowieckiego, który jest zlepkiem kilku okręgów, jednym z największych w Polsce.

Tak więc prezes PZW to nie król, który robi co chce, w tych warunkach to raczej ktoś kto ma tylko małą część władzy, bardzo niewiele. Ale najważniejsze, że może zachęcać do działania i wspierać to co nowe. Poprzedni to był gość co nie robił prawie nic, nawet gadać nie potrafił. Do tego ten człowiek który jest teraz to wędkarz, wiedzący co się nad wodami dzieje. Zaś ex-prezes wg mnie w ogóle nie wiedział o co chodzi, to był typowy działacz.

I wy uważacie , że to ta druga frakcja każe prezesowi wszystko podpisywać ???
Luk był stary prezes co robił co chiał, a okregi działa po swojemu wywalały rybaków robiły no kile i widełki.
To jednak teraz powinno się co zaczynać dziać
Feeder & spinning