Autor Wątek: Urwany Deeper  (Przeczytany 7619 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Urwany Deeper
« Odpowiedź #15 dnia: 16.11.2017, 11:27 »
Geo, takie wypadki się zdarzają. Plecionka ma to do siebie, że przy zarzucie jeżeli coś się zablokuje (np. o klip, korbkę), to powstają  duże przeciążenia i zrywamy zestaw, spoda, spomba czy sondę właśnie. O ile strzałówka pomogłaby lekko (sprężystość żyłki), to właśnie plecionka jej nie ma i może spowodować takie zerwanie się lub tez uszkodzenie kija. Przy feederach normalką jest utrata szczytówki przy jednym momencie nieuwagi. Nie wiem, czy nie byłoby dobrze własnie użyć jakieś strzałówki, aby uniknąć wypadków tego typu. Bo wiadomo, ktoś powie, ze 'trzeba uważać'. Jasne, ze trzeba... Problem w tym, że po wielu rzutach, jak się pojawia rutyna, może się coś przytrafić i zapomnimy. Ja mam uraz przed zarzucaniem deepera na maksa, wkładam połowę siły w zarzut, aby właśnie nie doprowadzać do wielkich przeciążeń. Ale jak zarzucić na takie 60 metrów? Ryzyko zawsze będzie... Sam kilka razy zerwałem ciężarek do sondowania dna, miał 85 gramów, a plecionkę mam 30 lb. To bardzo łatwe do zrobienia.
Lucjan

Offline aikonik

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #16 dnia: 16.11.2017, 17:34 »
Witam, ja do Deepera stosuję taką plecionkę:

Robiłem tez z niej przypony i daje radę do wszystkiego, aczkolwiek na jednym zbiorniku korzystałem z feedera i na nim żyłka 0,35 i spokojnie machałem na odległość w granicach 40-50 m, Deeper wazy 100 gramów, koszyk którego używam razem z zanętą/pva ponad setkę, i tez śmiało zarzucam nie raz ile fabryka dała. Trzeba uważać i już :) nieraz się spomba urwało z plecionką, a nieraz z plecionką i stalówką

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline elopento

• Ekspert
  • Reputacja: 75
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #17 dnia: 10.12.2017, 19:11 »
Pytanie do posiadaczy deepera(zamówiony u mikołaja) :) na filmikach z YT widać w apce na smartfonach ''klucz/numer'' deepera czy każdy deeper ma swój numer? i czy mając jeden deeper można go ''sparować'' np. z tabletem i smartfonem - oczywiście do korzystania zamiennie a nie na dwóch fonach na raz? Pytam dlatego że na dzień dzisiejszy nie mam smartfona , tylko tablet 7'' , ale z deepera będę korzystał z smartfonem który zamierzam kupić po Nowym Roku :money: Pozdrawiam.
DAM Quick Shadow + Mikado Apsara Clasic 3,9 match

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 105
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 10.12.2017, 19:21 »
Można, hasło do wifi deper to 12345678 albo 012345678

Offline elopento

• Ekspert
  • Reputacja: 75
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #19 dnia: 10.12.2017, 19:38 »
Można, hasło do wifi deper to 12345678 albo 012345678

Tzn. jak się poda hasło to deeper widać na kilku urządzeniach?
DAM Quick Shadow + Mikado Apsara Clasic 3,9 match

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 105
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 10.12.2017, 19:52 »
Żeby się połączyć z deeperem musisz hasło wpisać jak w normalnej sieci wifi. Nigdy w sumie nie sprawdzałem czy można kilka urządzeń.