Autor Wątek: PSR boi się interwencji  (Przeczytany 38734 razy)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: PSR boi się interwencji
« Odpowiedź #180 dnia: 21.11.2017, 10:57 »
Za dużo filmów i obecnej polityki opozycji i się mu splątało
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Splot

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: 21.11.2017, 10:57 »
Splot, trochę się zagalopowałeś. Po raz kolejny.
Dyskutujesz tutaj z osobą, która wyraża swoje poglądy. Jej poglądy nie mają nic wspólnego z firmą, którą tutaj reprezentuje. Więc atakowanie i obrażanie tej firmy to... szukam odpowiedniego słowa i jakoś nie znajduję.
Czyli popieranie policyjne przemocy wobec ludzi jest ok? A zwrócenie uwagi na tak haniebne postępowanie i popieranie tego jest nie na miejscu. Można usunąć posty i cieszyć się jak to przyjaźni jesteśmy.

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Splot

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 21.11.2017, 10:59 »

Oczywiście. Życzę małego pałowanka z ręki forumowego kolegi.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #183 dnia: 21.11.2017, 10:59 »
Splot, trochę się zagalopowałeś. Po raz kolejny.
Dyskutujesz tutaj z osobą, która wyraża swoje poglądy. Jej poglądy nie mają nic wspólnego z firmą, którą tutaj reprezentuje. Więc atakowanie i obrażanie tej firmy to... szukam odpowiedniego słowa i jakoś nie znajduję.
Czyli popieranie policyjne przemocy wobec ludzi jest ok? A zwrócenie uwagi na tak haniebne postępowanie i popieranie tego jest nie na miejscu. Można usunąć posty i cieszyć się jak to przyjaźni jesteśmy.

Dobrze, że zacytowałeś powyżej moją wypowiedź, bo jeszcze ktoś by pomyślał, że napisałem tak, jak to podsumowałeś...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #184 dnia: 21.11.2017, 11:02 »

Życz a będzie ci życzone

Splot

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: 21.11.2017, 11:02 »

Życz a będzie ci życzone
Dziękuję 

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #186 dnia: 21.11.2017, 11:05 »
Idzie zima, robi się coraz bardziej niebezpiecznie na forum :D ;D :P :P

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #187 dnia: 21.11.2017, 11:30 »
O rany! Ale się nam tu zrobił syfek zimowy :D
To znak, że zima idzie :D

W temacie powiem, że w naszym kraju są dwa typy wędkarzy. Pierwszy, to typ, którego da się edukować, jest chłonny wiedzy i potrafi patrzeć w przyszłość - tak jak ja 8)
Drugi, to tępy typ, którego nie można niczego nauczyć. Takiego należy karać i straszyć, inaczej będzie śmiecił, kradł ryby i robił dziadostwo nad wodą. On się nie zmieni! On dalej będzie tępym typem, który będzie czekał na okazję, ale teraz, będzie się bardziej bał i bardziej kalkulował, co w ostatecznym rozrachunku mocno ograniczy jego działalność. A to już coś :thumbup:

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
« Odpowiedź #188 dnia: 21.11.2017, 11:41 »

U Nas "sezon ogórkowy" panuje w zimie.
Przygnębienie i frustracja z powodu braku wędkowania, przekłada się na podwyższoną drażliwość.
To też kwestia rozmiaru i rozmachu forum, coraz więcej różnych osobowości, charakterów, coraz trudniej o "rodzinną atmosferę" typową raczej dla węższego grona.
Takie to już "blaski i cienie" takiej sytuacji.
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #189 dnia: 21.11.2017, 11:44 »

U Nas "sezon ogórkowy" panuje w zimie.
Przygnębienie i frustracja z powodu braku wędkowania, przekłada się na podwyższoną drażliwość.
To też kwestia rozmiaru i rozmachu forum, coraz więcej różnych osobowości, charakterów, coraz trudniej o "rodzinną atmosferę" typową raczej dla węższego grona.
Takie to już "blaski i cienie" takiej sytuacji.

Dokładnie, znam to z wielu forów. Zima na wędkarskich portalach, to czas wytężonej pracy dla modów i adminów.
Tylko czekam aż mnie któryś wkurzy, pojadę z nim jak... ;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #190 dnia: 21.11.2017, 12:22 »
Dla ciebie Splot to "gestapo" dla mnie to życiowe doświadczenie Kempera i takie właściwe podejście do sprawy. Mnie "lewackie sztuczki " wychowawcze nie rajcują i pozwalanie na wszystko, wszystkim lub po raz kolejny grożenie palcem i zamykanie w ośrodkach wczasowych zwanych więzieniami to pomyłka póki co.
Każdy z Nas może popełnić w życiu błąd lub dwa w tej samej lub podobnej sprawie ale jak ktoś jest uparty to Państwo powinno stosować dla takich delikwentów specjalne kary i środki wychowawcze. Innej drogi nie ma, nie było i nie będzie. Kara, surowa dotkliwa kara jest jedynym środkiem wychowawczym a jej groźba środkiem prewencyjnym .   
Taki policjant a raczej milicjant ubek powinien wylecieć na zbity pysk. Od wymierzenia sprawiedliwości jest sąd.
Takie metody to z państwem prawa nie wspólnego nie mają. Szczerze Ci życzę żebyś doświadczył takiego doświadczenia życiowego na ulicy bądź komendzie.

Nie przesadzajmy z życzeniem takich rzeczy może :D W wielu wypadkach sąd nie wymierzy kary jaka powinna spotkać delikwenta, taka prawda. Sam nie rozumiem dlaczego nie zmusza się teraz tych co popełnili jakiś czyn szkodliwy społecznie (ale nie tak mocny aby pójść za kratki) na prace społeczne. Ktoś nie płaci kary za kłusowanie, bo nie ma pracy i środków na utrzymanie. To brać frajera na roboty porządkowe, i niech pomacha łopatą albo zbiera psie łajno przez 100 godzin. Wynik wychowawczy murowany :)

Jeżeli chodzi zaś o same wody - to przecież mamy śmietnik nad nimi z prozaicznego powodu - nie ma kar. Gdyby taki brudas dostał do odpracowania 100 godzin, w ciągu miesiąca, byłaby inna gadka. Ale co można komuś zrobić? Nawet z PZW nie wywalą...

Splot, taka mała uwaga. Co to jest UB, ubek? Zdajesz sobie sprawę, że ta formacja istniała około 60 lat temu? :)
Zdaje sobie sprawę kiedy ta formacja  istniała ale metody jak można przeczytać dalej są używane i mają poklask.

Myślę, że dochodzi do niepotrzebnych napięć :(
Ekstrema w jedną lub w drugą stronę nie są dobre. Na pewno w Polsce i nad jej wodami brak dobrej 'opieki', karania, które przyniosłoby jakieś efekty. Też uważam, że sama marchewka nie wystarczy, tutaj trzeba bata. Aczkolwiek widzę świetny ratunek w pracach społecznych, niekoniecznie w karach finansowych (chodzi o to, aby ktoś się nie wymykał karom będąc uznawanym za takiego, z którego się ściągnąć kasy nie da). Taki  Wayne Rooney, za jazdę pod wpływem, dostał oprócz tradycyjnych kar (zabranie prawka, grzywna) 200 godzin do odpracowania społecznie, bez możliwości wymigania się. I zapitala nasz gwiazdor malując ławki gdzieś w Liverpoolu. Zapewniam, że dostanie w ten sposób dobrą nauczkę. Jak taki 'bezrobotny' pozasuwałby z 200 godzin czyszcząc brzegi rzek, zbierając śmieci etc. na pewno pomyślałby dwa razy, zanim ponownie złamie prawo. W Polsce po prostu zezwala się cwaniakom na to aby kpili z innych i szkodzili społeczeństwu, zamiast karać tam gdzie trzeba, aby 'prostować' tych co się dostosować nie chcą.
Lucjan

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #191 dnia: 21.11.2017, 14:31 »
Wiecie co. Mamy 13 stronę w tej chwili w temacie - PSR boi się interwencji. Do chwili obecnej nie wiem, czy to prawda, przypuszczenie, hipoteza? Czy rzeczywiście PSR bała się interwencji?
Jakieś nowe wieści w temacie. Odpowiedzi? Ktoś wysłał jakieś pismo z zapytaniem?
Grzegorz

Offline kemper

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #192 dnia: 21.11.2017, 16:02 »
Szanowny Panie Splot, metody Harrisona są takie oto, więc proszę się mieć na baczności :P

Kemper pozdrawia... Połamania!

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #193 dnia: 21.11.2017, 19:40 »

Idzie zima, robi się coraz bardziej niebezpiecznie na forum :D ;D :P :P

Koledzy słusznie zauważyli, że idzie zima. Powinniśmy być bardziej wyrozumiali dla siebie. Trochę więcej empatii wszystkim nam życzę :)
I zgodnie z tym co wyczytałem kiedyś w grze "Wiedźmin", pamiętajmy: gdy nadejdzie czas białego zimna, nie jedz żółtego śniegu :D
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
« Odpowiedź #194 dnia: 21.11.2017, 19:49 »
Kurcze popcornu zabrakło, chipsy i :beer: już na wykończeniu, za oknem zimno do tego śnieżek na karku. Do sklepu nie chce się ruszyć tyłka i co ja biedny zrobię ;)
W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek