Autor Wątek: Upadek zachodniej cywilizacji  (Przeczytany 20592 razy)

MrProper

• Gość
Odp: Upadek zachodniej cywilizacji
« Odpowiedź #90 dnia: 26.10.2016, 13:41 »
Rozweselę trochę klimat:

Są trzy ceny mózgów do przeszczepu ;)
Polski - najtańszy
Niemiecki - średnio drogi
I najdroższy Angielski - dlaczego ?

Najmniej używany :-*

Offline Jumperradom

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #91 dnia: 26.10.2016, 13:42 »
Wszystko się zgadza, poza jednym. Jeżeli ktoś stawia cię na danej pozycji, to oczekuje, że jesteś człowiekiem kompetentnym i poradzisz sobie z zadaniem. Widocznie ten młody człowiek nie był gotowy do tej pracy, więc pan manager bierze odpowiedzialność za to. I tu się koło zamyka bo pan wielki manager też tyle wiedział, co ten prosty fizol od docinania płyt. Podejrzewam, że jest to człowiek, który skończył szkołę w wieku 15 lat i narobił sobie dziwnych kursów online, które są tu tak popularne, a jak wiemy papier wszystko przyjmie, problem jest w praktyce.
Tomek

Offline Jumperradom

« Odpowiedź #92 dnia: 26.10.2016, 13:43 »
Mariusz dla ciebie :thumbup:
Tomek

Online Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #93 dnia: 26.10.2016, 13:47 »

Dodatkowo wielu menadżerów w takim Londynie to nie są wcale Brytyjczycy. Są Irlandczycy, Australijczycy, Nowozelandczycy, Południowoafrykańczycy, Kanadyjczycy, czasami Amerykanie. Mówią perfect po 'angielsku', często tracąc swój mocny akcent. Dla wielu to 'Angole' - ale tak nie jest. To przerażające - ale UK ma jeden z najgorszych wyników jeżeli chodzi o edukację w UE. W wielu przypadkach dlatego imigracja im pomaga, bo dane stanowiska można zapełnić wykształconymi ludźmi z innych krajów.

Największy problem jest gdy zatrudnia się fachowców z innych krajów, a przełożonym zostaje brytyjski idiota, który nie ma, a przede wszystkim nie chce mieć o niczym pojęcia.

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Poważnie to sie leży w grobie..
« Odpowiedź #94 dnia: 26.10.2016, 14:09 »
Będąc sprawiedliwym muszę też powiedzieć o Polakach. Kilka lat temu pewien student marketingu i zarządzania wykończył swój akumulator. Ja pojechałem z nim kupić nowy i mimo, że upierał się że lepiej na tą wymianę zaciągnąć auto do serwisu, to podjąłem się tej trudnej naprawy. Po wsadzeniu nowej baterii mówię mu żeby odpalał, a on mi na to, że skoro akumulator jest nowy, to może lepiej na początek odpalić ''na pych''. Nie wiem, czy dalej spełnia się w zawodzie konsultanta telefonicznego, ale obstawiam, że wciąż jest gorącym przeciwnikiem obowiązkowej służby wojskowej...

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #95 dnia: 26.10.2016, 14:22 »
Będąc sprawiedliwym muszę też powiedzieć o Polakach. Kilka lat temu pewien student marketingu i zarządzania wykończył swój akumulator. Ja pojechałem z nim kupić nowy i mimo, że upierał się że lepiej na tą wymianę zaciągnąć auto do serwisu, to podjąłem się tej trudnej naprawy. Po wsadzeniu nowej baterii mówię mu żeby odpalał, a on mi na to, że skoro akumulator jest nowy, to może lepiej na początek odpalić ''na pych''. Nie wiem, czy dalej spełnia się w zawodzie konsultanta telefonicznego, ale obstawiam, że wciąż jest gorącym przeciwnikiem obowiązkowej służby wojskowej...

Są takie ciekawe przypadki, sam znam nie kilka. Mój kolega ostatnio zamówił elektryka, bo mu gniazdko wypadło ze ściany.
Michał

Offline Jumperradom

« Odpowiedź #96 dnia: 26.10.2016, 14:30 »
Nikt z nas nie jest alfą i omega, ale podstawowe rzeczy jednak powinniśmy przynajmniej starać się zrobić sami. Jeżeli w miejscu naszej pracy ktoś powierzył nam zadanie, to uważał ze potrafimy to zrobić. Widocznie w przytoczonym przykładzie przez Lucjana, obaj panowie nie mieli pojęcia o swojej prac,y czego wynikiem był taki a nie inny przebieg tej historii.
Tomek

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #97 dnia: 26.10.2016, 14:31 »
Spotkałem też kiedyś ''karka''-typowy ABS! Facet miał jakiś zatarg z dwoma irolami. Jego dziewczyna go uspokajała, a on sypnął tekstem ''nie po to chodzę na siłownie, żeby komuś nie dojebać''.

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #98 dnia: 26.10.2016, 14:34 »
Spotkałem też kiedyś ''karka''-typowy ABS! Facet miał jakiś zatarg z dwoma irolami. Jego dziewczyna go uspokajała, a on sypnął tekstem ''nie po to chodzę na siłownie, żeby komuś nie dojebać''.

Może to jest Luka wina! Po co im kazał obliczać w cm, kiedy oni mieli miarkę w calach?

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #99 dnia: 26.10.2016, 14:35 »
Nie ten cytat:D:D:D

Offline júlio

• TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #100 dnia: 26.10.2016, 14:52 »

Tu akurat jest wszystko układa się w logiczną całość ;)

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 26.10.2016, 15:53 »
:thumbup:

Troszkę podobna sytuacja.
Gdzieś czytałem, o delikwencie który wynajmował taksówkę. Chciał zobaczyć dowód rejestracyjny samochodu. Bo gdzieś się dowiedział, że auta starsze niż 10-letnie są już niebezpieczne.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #102 dnia: 27.10.2016, 00:08 »

Może to jest Luka wina! Po co im kazał obliczać w cm, kiedy oni mieli miarkę w calach?

Maszyna niemiecka, podziałka tylko w centymetrach :D
Lucjan

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #103 dnia: 27.10.2016, 01:39 »
Ale i tak powinieneś wiedzieć, że takich ciężkich zadań nie powinno się zlecać niektórym przypadkom! Ci ludzie byli już pewnie wykończenie po tym jak musieli się ubrać w firmowy mundurek! Ty im dołożyłeś obowiązek rozumienia czegoś co jest na miarę NASA! Jesteś w GB już tak długo i nadal nie wiesz, że w niektórych przypadkach samo przyjście do pracy jest już dośc męczącą czynnością?

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #104 dnia: 27.10.2016, 01:44 »
Albo porostu o czymś nie wiesz! Może oni powołali się na klauzulę sumienia, bo wymiary podane przez Ciebie byly sprzeczne z ich doświadczeniem! Grzecznie Ci odmówili, a Ty zrobiłeś aferę :D