Autor Wątek: Sztywny pokrowiec za rozsądne pieniądze - co kupić w 2022r.?  (Przeczytany 26606 razy)

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Sztywny pokrowiec za rozsądne pieniądze - co kupić w 2022r.?
« Odpowiedź #105 dnia: 12.02.2023, 16:13 »
Chciałbym kupić nowy pokrowiec. Mam Admadale 160 4 komorowy i jest ok. Ale nie mieści wędek 3,3 i 3,6 w dwuskładzie. 180 cm to półśrodek, dostateczny dla 3,3m  ale dla 3,6 już za krótki. Na leżąco w bagażniku mieści mi się 160 cm. Z dłuższymi muszę już kombinować. Więc myślę o pokrowcu 195 cm,  na 6 a co najmniej na 4 wędki. Możecie coś polecić w dobrej cenie? Wiem, że najlepsza byłaby Daiwa Tournament ale jest już niedostępna.
https://www.sklep-mietus.pl/jednokomorowe/49993-pokrowiec-na-wedki-preston-competition-4-rod-holdall-5055977488233.html

Może coś takiego .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dałoby radę upchać tam dwie karpiówki 12ft z kołowrotkami 14000 plus jeden feeder?

Offline Andyman

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #106 dnia: 12.02.2023, 16:19 »
Wie ktoś jak usztywnić pokrowiec ? Ja mam od anacondy 12ft double.
Ja 100 lat temu usztywniłem mojego pierwszego szmatexa. Ale... można tylko sprawić,  że będzie stał pionowo, nadal będzie miękki.
Mam się produkować?

Edit: było o tym:
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=14380.msg403183#msg403183

Niemcy się postarali i pomyśleli że ktoś będzie chciał sobie trochę go przerobić. Nawet nie wiedziałem że na górze od zamka jest rzep a w nim kieszonka przez cała długość na właśnie podobny patent :)
No to prawie cała robota z głowy. Kup rurkę aluminiową, dotnij na wymiar. Tylko zarób górę i dół jakoś, żeby nie uszkadzała materiału. Jakieś kulki tam nałóż, czy coś takiego.
Są takie nakładki, wprawdzie na nogi od krzesła ale myślę, że się nadadzą. Są też inne średnicę https://allegro.pl/oferta/nakladki-podkladki-ochronne-na-nozki-krzesla-10mm-13072281837

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #107 dnia: 12.02.2023, 16:29 »
Chciałbym kupić nowy pokrowiec. Mam Admadale 160 4 komorowy i jest ok. Ale nie mieści wędek 3,3 i 3,6 w dwuskładzie. 180 cm to półśrodek, dostateczny dla 3,3m  ale dla 3,6 już za krótki. Na leżąco w bagażniku mieści mi się 160 cm. Z dłuższymi muszę już kombinować. Więc myślę o pokrowcu 195 cm,  na 6 a co najmniej na 4 wędki. Możecie coś polecić w dobrej cenie? Wiem, że najlepsza byłaby Daiwa Tournament ale jest już niedostępna.
https://www.sklep-mietus.pl/jednokomorowe/49993-pokrowiec-na-wedki-preston-competition-4-rod-holdall-5055977488233.html

Może coś takiego .

Dałoby radę upchać tam dwie karpiówki 12ft z kołowrotkami 14000 plus jeden feeder?
Raczej tak sobie , to typowo feederowy pokrowiec, może być mało miejsca na betoniary …

Pozdrawiam Łukasz

Offline TOmaSZ93

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #108 dnia: 12.02.2023, 16:40 »
Wie ktoś jak usztywnić pokrowiec ? Ja mam od anacondy 12ft double.
Ja 100 lat temu usztywniłem mojego pierwszego szmatexa. Ale... można tylko sprawić,  że będzie stał pionowo, nadal będzie miękki.
Mam się produkować?

Edit: było o tym:
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=14380.msg403183#msg403183

Niemcy się postarali i pomyśleli że ktoś będzie chciał sobie trochę go przerobić. Nawet nie wiedziałem że na górze od zamka jest rzep a w nim kieszonka przez cała długość na właśnie podobny patent :)
No to prawie cała robota z głowy. Kup rurkę aluminiową, dotnij na wymiar. Tylko zarób górę i dół jakoś, żeby nie uszkadzała materiału. Jakieś kulki tam nałóż, czy coś takiego.

Wszystko już ogarnięte efekt super końce rurki owinięte kilkukrotnie. Mocną taśma klejąca :)
C&R

Offline Norbas

• Ekspert
  • Reputacja: 61
« Odpowiedź #109 dnia: 11.06.2023, 20:48 »
I temat powraca :-)
Aktualnie potrzebuję pokrowiec najlepiej sztywny , ewentualnie usztywniany ale porządnie w długości 140cm.
Najlepiej 3 komory bo plan jest taki żeby w jednej dwa feedery, w drugiej spławik+bat a w trzeciej ciut klamotów jak podpórki, podbierak, fajki/uchwyty itp.
Bardzo mile widziana boczna kieszeń na parasol.
Dodatkowym atutem będzie porządny pas na ramię, a najlepiej szelki na spodniej stronie :-)
Znajdę coś takiego w niedużych pieniądzach? 
Kupił bym drugiego Excellence ale ceny szalone a to ma być coś sporo tańszego tak na szybkie wypady.
Jest na rynku aktualnie coś wartego uwagi i nie drogiego?
Pozdrawiam.