Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1801079 razy)

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #720 dnia: 15.03.2015, 18:52 »
Dzisiejszy wypad na Barki 2 we Wrocku moge zaliczyc do udanych,choc juz wydawalo sie ze zakoncze o blanku, to tuz przed godz.17 jednak weszly plociska z Odry.Na trzy biale(czerwone) skusily sie trzy plocie po ok .33-34 cm.Wszystkie grube i pekate nabite ikra.Lowilem na 15 m,glebokosc ok 4m,metoda waggler-splawik 2g,strzelalem pelletem 3mm halibut,przenica oraz robakami malo i czesto.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #721 dnia: 15.03.2015, 18:57 »
Piękne Odrzańskie Płociska :) - WIem coś o tym u mnie juz się kończą powoli ..
Krzysztof

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #722 dnia: 15.03.2015, 18:59 »
Ja dziś wybrałem się na Małą Szwecję i miałem Miłe odwiedziny , Jakub_wr mnie ze spławiczkami odwiedził, ryby w ogóle nie współpracowały, ale jak zagadaliśmy się z Kubą to jeden karpik się zdenerwował i wędka z podpórek starmosił :D :D :D przy pomocy Kuby udało się "bestię"( około 30 cm) wyholować ;D ;D

Jednym słowem kolega Jakub przyniósł mi szczęście, bo jeszcze 4 podobne udało się wyholować. Brania były strasznie chimeryczne, ale są plusy wypadu. Testowałem 3 miksy i przypuszczam co zrobiłem źle. No i na sporą ilość ludzi na łowisku, to tylko ja z kolegą Tomaszem z jakimś tam wynikiem.

Spławiki Kuby są wyborne LIVE :)

Pozdrawiam

Offline Hein

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #723 dnia: 15.03.2015, 19:09 »
Ja dzisiaj 3 płotki niewielkie na pinkę 1 zestaw z koszyczkiem ,2 zestaw metoda różne kuleczki sprawdzałem i kuku i ani brania, pinka dziś wygrała :)
Krzychu

Offline michał1995

• Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #724 dnia: 15.03.2015, 19:20 »
Dziś wybrałem się nad wodę z forumowym kolegą jaco i jego żoną na komercję ;D Pogoda nie rozpieszczała mocny wiatr i  do 10 rano padał deszcz,ale walczyliśmy :thumbup: Ja osobiście złowiłem 5 karpi 1 padł na methode a 4 na wagller,ale po kolei do godziny około 11 łowiłem methoda i zaliczyłem jedno branie,które zakończyło się karpiem,padł on na białe w kurkumie zadipowane boosterem halibutowym.

Następnie,ponieważ nic się nie działo zacząłem szukać ryby w łowisku przy użyciu wagllera ,jak się okazało ryba siedziała pod brzegiem,gdzie o dziwo wiał zimny wiatr.Z tego miejsca trafiłem 4 karpie i zaliczyłem dodatkowo kilka "pustych" brań.
Drugi największy i ostatni karp

Ochłodzenie wyraźnie dało się we znaki rybie,która "siadła",znowu trzeba było jej szukać,nie pozostaje nic innego jak czekać aż ruszy się i sama zacznie aktywnie szukać pożywienia :narybki:
Koledze jaco i jego żonie serdecznie dziękuje za spotkanie i mam nadzieje,że jeszcze nie raz będzie dane nam powędkować :-[
Myślę że wiele mogę się od Was nauczyć.
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #725 dnia: 15.03.2015, 19:38 »
Gratuluje Udanego połowu Michał :) u mnie niestety wczoraj na Komercji nie było tak kolorowo,ani brania ...
Krzysztof

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #726 dnia: 15.03.2015, 19:41 »
Mądrzy, starzy wędkarze mawiają: "wiatr ze wschodu, ryba chodu". Prawda to :)
U mnie dziś masakrycznie dmuchało ze wschodu. Na pierwszej miejscówce, tak mocno, że w wędkowanie było w zasadzie uniemożliwione.
Na kolejnej około 20km dalej, już można było zarzucać... :) Tam z wielkim trudem wydłubałem jednego klenika, i płoteczkę :)

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #727 dnia: 15.03.2015, 19:46 »
Michał ,gratulacje też nam było bardzo miło się z tobą spotkać i dzięki za miłe słowa :D .Zimno rzeczywiście dało się we znaki ,dochodzę do siebie do teraz :rain: Patrząc na wynik to chętnie pouczymy się od ciebie :thumbup: :P
Wagller rządzi , coś nam z metodą nie poszło następnym razem będzie lepiej :narybki:.
Pozdrawiam
Jacek

Offline michał1995

• Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #728 dnia: 15.03.2015, 19:53 »
Już nie mogę się doczekać kolejnego wypadu !!!!! :P
Świetne towarzystwo ! :D
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #729 dnia: 15.03.2015, 19:56 »
Witam
Dziś wypadzik na kleniki nad rzekę Skawę to urocza dzika rzeka mam tam kilka pięknych miejsc
Zrezygnowałem z rzeki soły za duża presja wędkarzy więcej niż miejsc do połowu klenie skute już są przestały brać no szok rozmawiałem z kolegami wczoraj i stąd pomysł na skawę  po prostu na sole lipa. szkoda czasu
Na skawie mam kleniowe miejscówki jak do tąd myślałem że to nie odwiedzane często miejsca atu na miejscu okazało się ścieżki wydeptane mijałem ekipe po drodze piwo śmiechy chichy zadyma walą buły zanęty do wody odechciało mi się ale poszedłem wyżej gdzie nie było nikogo zagadałem do nich z kad wiedzą o miejscu a oni mi w necie wyczytaliśmy że tu biorą to jesteśmy ja poważnie tak nawet miejsca dokładnie opisują na co i kiedy biora ...hm
w drodze do domu pomyślałem że nie będę za dużo pisał na co i gdzie łowie bo mi wypalą moje miejscówki  i  z miejsc rybnych zrobią się pustynie
Łowie na wodach ogólno dostęnych nie w kosmosie ludzie czytają i masz tu klops biore taktyke z Grześka im niej tym lepiej info chrońmy co zostało
Myśle lepiej nic nie mówić niż powiedzieć za dużo
Proszę o wyrozumiałość jak coś to info na priv

Co do wyników dzień bardzo udany 7 szt wyjołem nawiekszy 42 cm najmniejszy 31 ogólnie jeszcze pare pstryknięć po prostu super wyprawa.
Rybki dalej pływają na ostanim zdjęciu widać jak jeden odpływa
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #730 dnia: 15.03.2015, 19:58 »
sory
Maciek

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #731 dnia: 15.03.2015, 19:59 »
A ja niestety znów na pusto :(
Może dlatego że chciałem tu zabłysnąć i nastawiłem się wyłącznie na lina i dużego karacha
Niestety mimo sprawdzonych przez lata miejscówek i przynęt - kompletne zero
Jednak widoki niezapomniane - czaple, kaczki, pełno żółtych kwiatków podbiału na moich czarnych hałdach. Nawet orzeł bielik zrobił lot patrolowy nade mną budząc wielką panikę w kaczych sercach
Wędkarstwo uczy pokory.....
Pozdrawiam - Gienek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #732 dnia: 15.03.2015, 20:04 »
 jeszcze trzy
Maciek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #733 dnia: 15.03.2015, 20:05 »
Super Klenie, Druid tak jak piszesz, "wędkarstwo Uczy pokory" :)
Krzysztof

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #734 dnia: 15.03.2015, 20:27 »
Gratulacje Maciek !
Własnym oczom nie wierzę że jeszcze nikt nie zwrócił ci uwagi że nie robi sie zdjęć rybom na trawie tylko matę trzeba mieć . Gdy kiedyś napisalem czemu nie na trawie - zostalem wielokrotnie pouczony że to passe i bardzo szkodzi rybom
Od tego czasu noszę w torbie z siatkami atłasową poduszke z szezlongu - i kurcze chyba mi pecha przynosi bo nic nie łowię !
Pozdrawiam - Gienek