Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1809691 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #5205 dnia: 21.09.2015, 09:21 »
Gratuluje połowów. Jak to mówią ten sie śmieje co się śmieje ostatni :-X
Krzysztof

Offline Robert_X

• Ekspert
  • Reputacja: 12
  • Złów i wypuść, urośnie...
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5206 dnia: 21.09.2015, 09:38 »
Wczoraj wybrałem się na rybki na miejski zalew , ale musiałem kombinować wcześniej bo zbrakło mi normalnej zanęty , zmieliłem trochę Pelletów halibutowych ,  dosypałem Bułkę tartą jako wypełniacz i resztę jakiejś taniej zanęty do tego Konopie Prażone , i trochę kociej karmy o smaku i zapachu ryby , wyszło mi coś ala mix Luka ale w wersji kocio rybnej . Nad zalewem zameldowałem się tuż po deszczu ok 09:00 .
W ruch poszedł świeży nabytek czyli Spomb i kilogram gotowanej Kukurydzy z Konopiami i Pelletem truskawkowo-rybnym firmy no name w rewelacyjnej cenie 8.50 za kilogram o jakości nie wiem czy się wypowiadać bo za mało go testowałem ale zapach nawet po przemoczeniu utrzymuje dosyć długo . Rybki nie skubały praktycznie nikomu , co jakąś chwilę ktoś wyciągnął Sumika Karłowatego , mi przyczepił się Karpik 45 cm. 2,6 kg wagi , silny skubaniec porządnie poszalał ale finalnie po trzecim podejściu wylądował na brzegu ( chyba muszę kupić w końcu podbierak Karpiowy ) Skusił się na zwykłą kukurydzę z puszki  w podajniku z zanętą 50/50 czyli mój wynalazek zanętowy  + drugi wynalazek pelletowy ;). Panowie ze stanowiska obok stwierdzili że ogłuszyłem ryby dookoła swoim bombardowaniem ;) Miałem też drugą chyba taką samą rybę ale technika holu z hakami bezzadziorowymi jest u mnie jeszcze do udoskonalenia bo skubaniec spiął się dosyć szybko . Wypad sądząc po wynikach sąsiadów uważam za bardzo udany choć krótki bo ok 14:00 pojechałem do domku pomieszkać trochę :) . Po raz kolejny przekonałem się że trzeba kombinować bo jedyną regułą nad wodą jest całkowity brak reguł .

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #5207 dnia: 21.09.2015, 11:40 »
Graty Ostap, mocny połów! Łódki zapracowały na siebie i utarły nosa sąsiadom, dobre!
Miały co robić. Do wody poszło grubo ponad 20kg towaru. Głównie kuku pszenica i konopie. Przy nawet intensywnym łowieniu można siedzieć 3 dni nad wodą bez ładowania łódki. Nowe kołowrotki te baitrunnery nie mają co robić z tak małymi okazami. Wczoraj rozmawiałem z kolegą i dał mi cynk gdzie są karpie ponad 20kg i to na pzw

Trzeba podnecic.

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline RubikS

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
    • fb.com/rubiksfishing
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5208 dnia: 21.09.2015, 13:42 »
Ehhhh... i szkoda zakolczykowanej ryby. Na szczęście była bezzadziorówka, więc pewnie sobie poradzi. :thumbdown: :thumbdown:

fb.com/rubiksfishing

Offline siwek219

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
    • Galeria
« Odpowiedź #5209 dnia: 21.09.2015, 14:57 »
Weekendowy boleń strzelił w wobler sprowadzanego  po łuku w wolnym tempie. Rybka z ósemką z przodu dała dużo frajdy. Oczywiście c&r.

Robert

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5210 dnia: 21.09.2015, 15:03 »
Brawo za bolenia :bravo: :bravo: :bravo:
;)

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #5211 dnia: 21.09.2015, 15:07 »
Piekny Boleń! Gratulacje :bravo:

Offline siwek219

• Użytkownik
  • **
    • Galeria
« Odpowiedź #5212 dnia: 21.09.2015, 15:27 »
Dzięki, w tym sezonie i tak odpuściłem tym rybką na rzecz karpi .Luk mnie zaraził swoimi filmikami na yt na temat metody i postanowiłem spróbować swoich sił. Rubiks widzę po sponiewieranej lince że ryba musiała już być słusznych rozmiarów, szkoda że się nie udało jej wyjąć było by na co popatrzeć. pozdro.
Robert

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
« Odpowiedź #5213 dnia: 21.09.2015, 22:37 »
Mirag i Pyza brawo za piękne opisy i leszcze :bravo:
Luk niezły kaban. Jak zwykle coś wyłuskałeś :bravo:
Ostap :bravo:
siwek219 co za olbrzym! Nie wiedziałem że bolki do takich rozmiarów rosną ;) Jaka była Twoja największa sztuka?
RubikS ryby nie ma ale fotka bardzo ładna :D
Gratulacje dla wszystkich co połowili

Ja wczoraj byłem na komercji w Piorunowie. Miałem być na komercji na której był w sobotę Ostap bo mam tam w niedzielę zawody ale Łukasz powiedział mi że mają być tam zawody też wczoraj. Piątkowa impreza i bardzo ciężka sobota doprowadziły do tego że nie mogłem spać w nocy. Budzik przestawiłem na 7:30 ale i tak nie dałem rady wstać z pierwszym dzwonkiem. W końcu chwilę przed 8 zwlokłem się z łóżka. Spałem może 4h łącznie a do tego pogoda nie za fajna. Parę razy już miałem się zawrócić na pięcie do łóżka ale resztkami sił przełamałem się i pojechałem. Już się bałem o siebie że jakiś chory jestem. Pierwszy raz nie chciało mi się na ryby jechać. Ale nie mogłem nie wykorzystać jak żonki i synka nie ma w domu. Jakoś przed 10 byłem na łowisku. Od razu odzyskałem siły:D
Pogoda nawet się ustabilizowała i zrobiło się ciepło. Na początku metoda w ogóle nie odpowiadała ale na spławik łowiłem żyletki. Niestety coś większego na haku niż expander 4mm i brak brań. W końcu method też zaczął odpowiadać trochę większymi leszczykami takimi 30+. Po 2h zerwał się wiatr. Kolega dzwonił i straszył deszczem ale jeszcze się nie poddawałem. W końcu trafiła się rybka z które lubię tą wodę. Karaś złocisty mój nowy PB 39cm i niecałe 1,5kg. Wziął na Drennan crab & crill dumbels.
Potem trafiło się jeszcze parę leszczyków. W końcu znów coś innego siedzi na kiju. Jakoś tak dziwnie pracuje. Ku mojemu zaskoczeniu pokazał się szczupak. Niewielki bo 47cm ale cieszy. A zawsze się dziwiłem jak Mateo te szczupaki jako przyłów łapie.
Zwinąłem się ok 14 mimo że miałem jeszcze czas ale wiatr już mnie wyziębił a zmęczenie dawało siwe znaki ale dopadło mnie dopiero w aucie. Ledwo jechałem. W domu od razu w kimę ale nie dali długo pospać bo całe 10 min. Trzeba było dalej zasuwać. Wtedy żałowałem że jednak skusiłem się na te ryby... nie pamiętam kiedy tak miałem...chyba jestem chory ;) Tego dnia zgasłem usypiając synka ok godziny 22 co nigdy mi się nie zdarza. Z dzisiejszej perspektywy już nie żałuję :D PB karasia pobite :)

Mariusz
Fishing Fighters Team

cychu

• Gość
« Odpowiedź #5214 dnia: 21.09.2015, 23:13 »
Ja tez powedkowalem z soboty na  niedziele,lacznie 10 sztuk karpia 30-38cm 2 sztuki powyżej 40cm i 2 plocie..

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #5215 dnia: 21.09.2015, 23:30 »
Mariusz, piękny carassius! Z takim to trzeba było sobie jakieś fajne selfie zrobić, bo nie wiadomo kiedy znowu się taki ładny trafi.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #5216 dnia: 22.09.2015, 00:39 »
Piękne ryby Panowie!

Siwek boleń pięknej urody! :thumbup:
Rubiks, postaraj się odzyskać przynętę!  :D
Adeptus - piękny karaś :bravo: Widzę, że w Polsce jest ta sama odmiana co na Bury Hill! :) Narobiłeś smaków tym karasiem...
Robert - sesja całkiem niezła! :thumbup: Będzie lepiej, powoli jednak trzeba rezygnować ze spombów, sama Metoda wystarczy...
Lucjan

Offline siwek219

• Użytkownik
  • **
    • Galeria
« Odpowiedź #5217 dnia: 22.09.2015, 04:55 »
ADEPTUS jak na razie największy boleń jakiego złowiłem miał 82 cm ten z foty ma równe 8 dyszek. Myślę że metrowy bolek jest realny na Wiśle, rekord w długości to chyba do tej pory 99 cm Janusza Widła.
Robert

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5218 dnia: 22.09.2015, 07:29 »
Ja tez powedkowalem z soboty na  niedziele,lacznie 10 sztuk karpia 30-38cm 2 sztuki powyżej 40cm i 2 plocie..
Gratulacje.
Woda to oczywiscie PZW?

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
« Odpowiedź #5219 dnia: 22.09.2015, 11:06 »
Mariusz, piękny carassius! Z takim to trzeba było sobie jakieś fajne selfie zrobić, bo nie wiadomo kiedy znowu się taki ładny trafi.
No dobrze byłoby ale uciekłem jak najdalej od ludzi i nie miał mi kto cyknąć fotki a samemu gimnastykowanie się słabo wychodzi. Myślę że taki w mojej okolicy to może mi się trafić tylko na tej komercji. Na dzikiej wodzie złowiłem do tej pory tylko jednego 20+ ale był zupełnie inny taki na maxa wygrzbiecony. Ino ciągle tam siatami ciągną więc pewnie nie będzie mi dane już tam złowić karasia

cychu ładna sesja :bravo:
Mariusz
Fishing Fighters Team