Autor Wątek: Upadek zachodniej cywilizacji  (Przeczytany 20586 razy)

MrProper

• Gość
Odp: Upadek zachodniej cywilizacji
« Odpowiedź #30 dnia: 25.10.2016, 21:35 »
Mamy tylko ta przywarę Mariusz, ze jakoś nie umiemy odpuścić riposty. ;) Czy to dobrze? Pewnie dla ogółu nie. Ale dla własnej satysfakcji??? Jes! Jes! Jes!

Ale tak po cichu ci powiem korciło mnie ;)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #31 dnia: 25.10.2016, 21:35 »
W pale mi się nie mieści że jako tak rozwinięty intelektualnie i manualnie naród, jesteśmy zaściankiem Europy, i robimy za parobków dla intelektualnych i manualnych debili. To boli.

Zabolało. Prawda boli  :beer: :thumbup:

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #32 dnia: 25.10.2016, 21:41 »
Lucjan proponuje zamieszkanie w Newcastle.  Kontakt z rodowitymi geordie może doprowadzić do trwałego uszkodzenia mózgu. Podam pierwszy lepszy przykład np koleś wiek 28 lat z którym miałem okazję pracować myślał że Newcastle jest wyspą. Ponieważ mógł dojechać metrem w jedną i drugą strone nad morze :facepalm:  A to tylko jeden z mniej drastycznych przykładów.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #33 dnia: 25.10.2016, 21:44 »
Panowie, bo ja się tu poszczę w gacie :D

Edit: już to kiedyś pisałem, ale wątek idealny, by powtórzyć. W Stanach jeden gościu mnie się pytał, czy my w Europie mamy lodówki.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
« Odpowiedź #34 dnia: 25.10.2016, 21:48 »
Moje ego zostało dopieszczone,
No ale ja po dobrym socjalistycznym technikum jestem. 8)

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12
  • Poważnie to sie leży w grobie..
« Odpowiedź #35 dnia: 25.10.2016, 21:55 »
MrProper nie kłóćmy się! Jeżeli już mamy się kłócić to przynajmniej o coć o co warto! Nie jestem Twoim wrogiem wiesz?

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 25.10.2016, 21:59 »
Panowie, bo ja się tu poszczę w gacie :D

Edit: już to kiedyś pisałem, ale wątek idealny, by powtórzyć. W Stanach jeden gościu mnie się pytał, czy my w Europie mamy lodówki.

Michał to opowiem ci taką przygodę
Początki moje w Holandii

Pracowaliśmy na szklarni ustawiając rury grzewcze, po których również jeżdżą wózki transportowe.
Oczywiście miały być do poziomu żeby czasem wózek sam nie odjechał.
Zawołał nas menadżer. wziął poziomicę, i mówi do nas tak, pokazując palcem na oczko- tu jest takie oczko z wodą ??? My z kumplem popatrzeliśmy się na siebie i w śmiech, ąż wiatrak się zrobił purpurowy sapnął jak parowóz, i tyle nas widział :D Bo nas wypierd...ł

Klarować chyba nie muszę ;)

A trzeba Amerykanina był zapytać, czy wie co jest stolicą Europy- pewnie by ci odpowiedział Anglia lub Francja  :D :D :D :D :D :D

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #37 dnia: 25.10.2016, 22:02 »
Mamy tylko ta przywarę Mariusz, ze jakoś nie umiemy odpuścić riposty. ;) Czy to dobrze? Pewnie dla ogółu nie. Ale dla własnej satysfakcji??? Jes! Jes! Jes!

Ale tak po cichu ci powiem korciło mnie ;)
;) No wieeeem.
Arek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #38 dnia: 25.10.2016, 22:04 »

A trzeba Amerykanina był zapytać, czy wie co jest stolicą Europy- pewnie by ci odpowiedział Anglia lub Francja  :D :D :D :D :D :D
Nie no weź.  Chciałem dziś pospać,  a nie rżeć do rana. :D 
Arek

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #39 dnia: 25.10.2016, 22:06 »
Miałem sytuację, że gulden pokazuwał mi jak szybko składa sie wózki do kwiatów.. Kiedy złozył pierwszy poprosiłem go zeby pokazał mi jeszcze raz! Lało się z niego, a potem jak pokazałem mu że nie w te dziury trafił zostałem wyproszony. Na szczęście prawo jazdy pozostawiało mi mozliwość znalezienie lepszej pracy!

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 25.10.2016, 22:10 »

Nie no weź.  Chciałem dziś pospać,  a nie rżeć do rana. :D

Arek Taka kuźwa prawda jest ;D ;)

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 25.10.2016, 22:12 »
Miałem sytuację, że gulden pokazuwał mi jak szybko składa sie wózki do kwiatów.. Kiedy złozył pierwszy poprosiłem go zeby pokazał mi jeszcze raz! Lało się z niego, a potem jak pokazałem mu że nie w te dziury trafił zostałem wyproszony. Na szczęście prawo jazdy pozostawiało mi mozliwość znalezienie lepszej pracy!

To ich  Strasznie boli, jak człowiek z "zaoranego" (w ich mniemaniu)  kraju przyjeżdża i jest choć ciut mądrzejszy :P

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #42 dnia: 25.10.2016, 22:16 »
A jeżeli chodzi  takie ciekawostki, to kiedyś szef uczył mnie którą ręką należy trzymać doniczkę... Niesomowitą wiedzę uzyskałem dzięki temu człowiekowi! Nawet dzisiaj chciałbym tam wrócić, żeby my podziękować! Moja żona która jest mgr.Inż chemii uniwersytetetu łódzkiego nauczyła się jak prawidłowo należy napełniać kubek nie marnując wody. Wielka wiedza! Wielkie państwa! Niesamowite zdolności przywódcze...

Offline Rosa

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #43 dnia: 25.10.2016, 22:22 »
Nawet w firmie w której teraz pracuję, mój szef kiedyś mi pokazywał na jakiej zasadzie działa poziomica.. Do tego stopnia podjarał się tym skomplikowanym urządzeniem, że stwierdził kiedyś że moja naczepa działa nieprawidłowo ponieważ podłoga nie ma poziomu! Do dziś nie mogę wyjśc z podziwu!

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #44 dnia: 25.10.2016, 22:31 »

To ich  Strasznie boli, jak człowiek z "zaoranego" (w ich mniemaniu)  kraju przyjeżdża i jest choć ciut mądrzejszy :P
Bo jesteśmy mądrzejsi stary i dobrze o tym wiesz. Ludzie mniej więcej w naszym wieku, potrafią niemal wszystko. Mogę sobie być prostakiem po zawodówce. Ale umiem robić na każdej maszynie starszego typu, jak i pospawać, wymalować, wytapetować. U mnie w domu nigdy nie było fachowca, prócz kolegi elektryka co mi przełączał kable, bo instalację sam kładłem. Robiłem wodę i kanalizę. Wstawiałem okna. A z zawodu jestem ślusarzem, niepracującym w zawodzie od niemal 30 lat. Ale mam szkołę, tak zawodową. Która mi dała doskonałe wykształcenie praktyczne. I taki palant po podstawówce Angol czy inny skandynaw, ma czelność się ponad nas wywyższać? I ktoś mi napisze że nie mogę się unosić patriotyzmem? Uhhhh. No dobra pokrzyczałem sobie. Puściło mnie.
Arek