To tak na gorąco po ostatnich zakupach przez cztery dni systematycznie od 8 rano do 12 wędkowałem na metode i koszyk by sprawdzić skuteczność zakupionych zanęt o których się tyle tutaj pisze. Zanęty pochodziły od firmy Dynamite Baits bez rozcięczania z jakąś tańszą tj; Swim Stim Match Method Mix Fishmeal Groundbait plus pelety robin red, the source, halibut oraz spicy sausage wszystko o średnicy 6 i 8mm. Do tradycyjnego feedera użyłem zanęty Lorpio Ekstra Płoć Black dopalona większą ilością prażonych konopii. Przynęta białe i kastery WYNIKI przy metodzie praktycznie nic się nie działo !!!! pomimo dipowania różnymi zapachami nic nie pomagało. Trzy rybki kilka szarpnięć i tyle, na tradycyjnym feederze były momęty że ryby atakowały przynętę zanim jeszcze ustawiłem wędkę w stojaku. Metoda przegrała z kretesem w tym starciu. Zmiana zanęty do metody na Marine Halibut Method Mix Dynamite Baits przynęty te same plus sparzone białe. W feederze pozostaje przy Lorpio. Po dwóch dniach testów na metodzie już lepiej większe ryby i większość na sparzone robaki, kilka na pelet the Source nic nie dipowałem, na feedera więcej ale mniejszych z przewagą ryb do 25cm. Łowiłem na starorzeczu Renu woda praktycznie stojąca, głębokość około 3m.