Autor Wątek: Samozacięcie w method feeder  (Przeczytany 30911 razy)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2219
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Samozacięcie w method feeder
« Odpowiedź #45 dnia: 04.02.2017, 15:08 »
Taka cała prawda o methodzie niestety:

Rybki biorą już w opadzie. A cały ten mit o wisience na torcie :shortcake: legł w gruzach. Tylko co zrobić teraz z tymi wszystkimi filmami na YT - pokasować żeby ludzie już się nie śmiali?

Ciekaw rzeczy piszesz. Albo nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć idei method feeder.

Jeżeli miks jest słabo sklejony lub jest duża głębokość łowiska to jasne, że nie dotrze do dna i branie może być z opadu.

Jeżeli wszystkie warunki  i założenia method feeder są spełnione to jest tort, wisienka i są ryby. Jest to sprawdzone nie tylko przez Luka ale przez rzesze ludzi, które to rzesze potwierdzają olbrzymią skuteczność method feeder.

Sam do nich się zaliczam i popieram swoje tezy wynikami.
Za dużo bajek naoglądałeś się na YT. 😱

Trwa obecnie jakaś moda na krytykowanie? Bo z tego co zauważyłem, to jak nie krytykujesz, to nie popierasz itp.
A Ty popierasz to co negujesz? 🐭
Każdy podajnik do metody rozwali się przy energicznym wyrzucie a uderzając o tartę wody dopełni destrukcji.
No chyba,że ktoś rzuca delikatnie na 5-10 metrów.

Żaden podajnik nabity odpowiednio zrobionym miksem nie rozwali się podczas zarzutu. Odpowiednio wyhamowany zestaw  także nie powinien rozwalić się przy uderzeniu o wodę. W tym drugim przypadku jednak rozwalenie się jest jak najbardziej możliwe, a brak obycia w metodzie gwarantuje nawet, że to nastąpi.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #46 dnia: 04.02.2017, 15:10 »
Jacek przywalił widzę z otwartej. A ja się czaiłem, czy nie napisać, że "jak nie zmienisz postawy, wylecisz po raz drugi...".
Krwawy Michał

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #47 dnia: 04.02.2017, 15:10 »
Czytając wypowiedzi Zandera, od razu mi się skojarzyło z tym:

A mi z tym:

Nie róbcie żadnego kameralnego zlotu przy :beer: a zorganizujcie najprostsze w świecie zawody.
Zwykła, forumowa rywalizacja na 100%
;-)

No ale nie zorganizujcie tego, bo przecież w gadce każdy jest mądry :thumbup: i okazać by się mogło, że pkt.za reputację o niczym nie świadczą a osoba z ich największą ilością mogłaby poczuć się przykro i mit o jej debesciarstwie i wszechwiedzy runałby w gruzach ;-) -Prawda? :bravo:

To nie były zawody a wędkowanie dla jaj.
Jedni dłubali w nosie a ci "wszewiedzący", którzy boją się rywalizacji udawali, że obsługują kamerę. :'(

A czy takie fajne jest kaleczenie ryb i ich wypuszczenie? Niektóre karpie aż same proszą się o śmierć ale wędkarze o cudownym serduszku wypuszczają je przecież.

Oczywiście, ktoś czerpie kasę z komercji a wędkarze mają nielada frajdę, bo hol był fajny a rybka wróciła do wody...

:beer: :beer: :beer:

Wydaje mi się że metoda na takich głębokościach nie działa tak jak powinna. Owszem, jakaś część zanęty zostanie w koszyku zanim metoda dotrze do dna ale przynęta z hakiem nie zawsze siedzi w swoim miejscu. Niemniej nie oznacza to wcale, że brań nie będzie. Z metody robi się zwykły zestaw taki jak z koszykiem,  tylko na krótkim przyponie.

;)
Ktoś tu nieźle bazyli :P
Tomek

Offline greg13

• Ekspert
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 04.02.2017, 15:11 »
Polecam ten film (tak od 25 minuty) pokazuje to o czym tu dyskutujecie, w realnych warunkach. Wniosek dobrze nabity podajnik dociera cały.

Grzesiek

Offline ZANDER

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #49 dnia: 04.02.2017, 15:12 »
Taka cała prawda o methodzie niestety:

Rybki biorą już w opadzie. A cały ten mit o wisience na torcie :shortcake: legł w gruzach. Tylko co zrobić teraz z tymi wszystkimi filmami na YT - pokasować żeby ludzie już się nie śmiali?

Ciekaw rzeczy piszesz. Albo nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć idei method feeder.

Jeżeli miks jest słabo sklejony lub jest duża głębokość łowiska to jasne, że nie dotrze do dna i branie może być z opadu.

Jeżeli wszystkie warunki  i założenia method feeder są spełnione to jest tort, wisienka i są ryby. Jest to sprawdzone nie tylko przez Luka ale przez rzesze ludzi, które to rzesze potwierdzają olbrzymią skuteczność method feeder.

Sam do nich się zaliczam i popieram swoje tezy wynikami.
Za dużo bajek naoglądałeś się na YT. 😱

Trwa obecnie jakaś moda na krytykowanie? Bo z tego co zauważyłem, to jak nie krytykujesz, to nie popierasz itp.
A Ty popierasz to co negujesz? 🐭 (...)

Oczywiście, że nie. Jednak więcej wiary w umiejętności i doświadczenie innych.
Dlatego widzisz jak łatwo można uwierzyć w bajki nt.wisienki na torcie. Producent koszyków zaczął, youtuberzy to małpują,  pomimo, że żaden z nich nawet nie zrobił testów.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #50 dnia: 04.02.2017, 15:16 »
Testy zrobiły miliony. Ty nie zrobiłeś, bo wiesz, że to nie działa. Reszta małpuje i głupoty wypisuje. Ty wiesz :facepalm:
Krwawy Michał

Offline ZANDER

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #51 dnia: 04.02.2017, 15:17 »
Polecam ten film (tak od 25 minuty) pokazuje to o czym tu dyskutujecie, w realnych warunkach. Wniosek dobrze nabity podajnik dociera cały.

Ten koszyk spada w pionie. -daje Ci to coś do myślenia?

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 04.02.2017, 15:21 »
Biorąc pod uwagę budowę tego podajnika spadł prawidłowo, nic z Si-Fi tam nie ma

edit:
a szkoda - lubię si-fi :P

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #53 dnia: 04.02.2017, 15:28 »
Zakładając, że łowi na 2 metrach głębokości, a zarzuca na 20 metrów. Dodając do tego, że kamera obejmuje powiedzmy pół metra lub nawet metr, to jak myślisz, jakie na tak krótkim odcinku będzie odchylenie od pionu? Jaki Ty łuk chcesz zauważyć? Nie mówiąc już o tym, że widać żyłkę, która pod kątem wchodzi do wody, więc nikt tego z góry nie zrzuca, żeby oszukać ciebie i miliony innych.
Krwawy Michał

Offline greg13

• Ekspert
  • Reputacja: 45
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #54 dnia: 04.02.2017, 15:28 »
Dociera cały na dno? Dociera. A chyba twierdziłeś, ze jest inaczej...
Ale dla mnie ważne jest to, że metoda działa, wiem z doświadczenia i w zasadzie tylko to mnie interesuje :)
Jeśli nie chcesz nie używasz - proste
Grzesiek

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 04.02.2017, 15:32 »
Dociera cały na dno? Dociera. A chyba twierdziłeś, ze jest inaczej...
Ale dla mnie ważne jest to, że metoda działa, wiem z doświadczenia i w zasadzie tylko to mnie interesuje :)
Jeśli nie chcesz nie używasz - proste

Nie żebym się czepiał-  a miał dotrzeć w kawałkach? czy mowa tu raczej czy dociera wraz z zanętą na dno?
Bo jesli tak, to ja tam zanęty nie zauważyłem.
Co łączy się z wypowiedzią Michała że nie koniecznie

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #56 dnia: 04.02.2017, 15:33 »
Mariusz, on najpierw kilka razy pustym rzuca, żeby się wstrzelić. Dopiero potem rzuca pełnym i wszystko ładnie dociera.
Krwawy Michał

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 04.02.2017, 15:34 »
OK sorki zwracam honor- jak już wspomniałem  w którymś tam temacie, nie znam ang.  :D :-[

edit:
I tak woli wyjaśnienia- żeby mi nikt nie zarzucił że: nie trzeba znać ang żeby się przyjrzeć. Byłęm bardziej zainteresowany scenami si-fi których to szukałem, jak całością filmu 8)

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #58 dnia: 04.02.2017, 15:39 »
Ja już nie karmię trolla. Szkoda klawiatury.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #59 dnia: 04.02.2017, 15:43 »
Jak ja lubię takie podejście. Metoda jest fee, nie działa na głębszej wodzie tak jak powinna itp ;D
Chciałbym by na moich głębokich żwirowniach, jak najdłużej inni koledzy wędkarze tak myśleli :P