Autor Wątek: Parasol (na ryby)  (Przeczytany 37318 razy)

Offline logan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Parasol (na ryby)
« Odpowiedź #75 dnia: 03.12.2024, 13:11 »
Chłopaki co sądzicie o parasolu z firmy Guru? Warty ceny czy dać sobie spokój?
Warty, ja wybierałem pomiędzy guru i matrixem i wziąłem w końcu matrixa. Wykonanie wg. na tym samym poziomie. U mnie przemówiła sympatia do Matrixa ;)

Offline mariucha

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #76 dnia: 28.12.2024, 16:13 »

Warty, ja wybierałem pomiędzy guru i matrixem i wziąłem w końcu matrixa. Wykonanie wg. na tym samym poziomie. U mnie przemówiła sympatia do Matrixa ;)
[/quote]

Z Matrixa to który masz model parasola ?

Offline logan

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #77 dnia: 28.12.2024, 16:52 »
Ten, Matrix Space Brolly 125cm (50").

Offline Festusus

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
« Odpowiedź #78 dnia: 23.03.2025, 20:56 »
Panowie co polecacie na ten sezon? Coś wodoodpronego i na UV, żeby słońce nie piekło w lato. Jest tyle ofert, że głowa boli.
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline bilox

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #79 dnia: 23.03.2025, 21:19 »
Panowie co polecacie na ten sezon? Coś wodoodpronego i na UV, żeby słońce nie piekło w lato. Jest tyle ofert, że głowa boli.
Ja mam taki od dwóch sezonów i jestem zadowolony, duża powierzchnia i odbija promienie słoneczne więc w lato jest pod nim przyjemnie chłodno. Tu nawet masz promke.

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 335
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #80 dnia: 24.03.2025, 09:30 »
Ja mam taki od dwóch sezonów i jestem zadowolony, duża powierzchnia i odbija promienie słoneczne więc w lato jest pod nim przyjemnie chłodno. Tu nawet masz promke.

Też go zakupiłem, ale jeszcze nie testowany w skrajnych warunkach, a w niedużym deszczu każdy dobry. Na duży plus to jego wielkość, gdzie nie kapie za rękawy czy w miski, bo któryś bok odkryty, można za tył fotela czy kosza schować pakunki i wszystko jest "pod dachem". Drugi ważny czynnik, ma uszy i śledzie do zakotwienia, co w czasie burzy jest mocno kluczowe, w ub. roku z jednym forumowiczem przeszliśmy niezłą nawałnicę nad wodą, po której trzeba było zmiany sprzętu robić, bo ucierpiał. Poddawały się nawet te kotwione do ziemi, ale tak pompowało, że wózek z klamotami sam odjeżdżał ze stanowiska i dobrze trzeba było się zaprzeć nogami na stanowisku by nie wywróciło kosza.

Offline toked

• Użytkownik
  • **
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #81 dnia: 24.03.2025, 10:16 »

Też go zakupiłem, ale jeszcze nie testowany w skrajnych warunkach, a w niedużym deszczu każdy dobry. Na duży plus to jego wielkość, gdzie nie kapie za rękawy czy w miski, bo któryś bok odkryty, można za tył fotela czy kosza schować pakunki i wszystko jest "pod dachem". Drugi ważny czynnik, ma uszy i śledzie do zakotwienia, co w czasie burzy jest mocno kluczowe, w ub. roku z jednym forumowiczem przeszliśmy niezłą nawałnicę nad wodą, po której trzeba było zmiany sprzętu robić, bo ucierpiał. Poddawały się nawet te kotwione do ziemi, ale tak pompowało, że wózek z klamotami sam odjeżdżał ze stanowiska i dobrze trzeba było się zaprzeć nogami na stanowisku by nie wywróciło kosza.

carl23 mam pytanie odnośnie wymiarów tego parasola, napisane jest, że średnica czaszy to 230cm ale czy to jest mierzone od góry po powierzchni czaszy, czy jest to średnica która osłania powierzchnie pod parasolem.

Offline Festusus

« Odpowiedź #82 dnia: 24.03.2025, 11:42 »
Jaki to jest dokładnie model parasola? Bo ze screenu nie widac.
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline bilox

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 24.03.2025, 11:43 »
Preston space maker 60

Offline toked

• Użytkownik
  • **
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #84 dnia: 24.03.2025, 11:50 »
Preston space maker 60

bilox może Ty odpowiesz na pytanie odnośnie wymiarów tego parasola, napisane jest, że średnica czaszy to 230cm ale czy to jest mierzone od góry po powierzchni czaszy, czy jest to średnica która osłania powierzchnie pod parasolem.

Offline Festusus

« Odpowiedź #85 dnia: 24.03.2025, 11:57 »
No i najważniejsza sprawa - czy można dokupić do tego dedykowane linki i śledzie, żeby parasol przypiąć? Zastanawiam się czy deszcz nie będzie zacinał z boku i czy parasol z pełną osłoną nie sprawdzi się bardziej.
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline bilox

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 24.03.2025, 12:10 »
No i najważniejsza sprawa - czy można dokupić do tego dedykowane linki i śledzie, żeby parasol przypiąć? Zastanawiam się czy deszcz nie będzie zacinał z boku i czy parasol z pełną osłoną nie sprawdzi się bardziej.
Śledzie i sznurki masz w zestawie

Offline Festusus

« Odpowiedź #87 dnia: 24.03.2025, 12:23 »
To jeszcze dopytam. Warto dokupić dodatkowe mocowanie parasola - takie wbijane w ziemię?
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline bilox

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 24.03.2025, 12:30 »
To jeszcze dopytam. Warto dokupić dodatkowe mocowanie parasola - takie wbijane w ziemię?
Ja nigdy go nie kotwilem do ziemi ponieważ przy częstym przerzucaniu zestawu a łowie na metodę będzie to niekomfortowe, ja mam go skręconego lekko aby się nie składał jak przerzucam zestaw to łamię go do tyłu i tak co jakiś czas. Oczywiście mocuję go do kosza.

Offline Zaba

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #89 dnia: 24.03.2025, 14:28 »

Warto.  Ten parasol ma bardzo krótką sztycę i  w dodatku nie gwintowaną.
Ja kupiłem jjakąś bazę gwintowaną (chyba jaxona) i sprawdza się.