Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 243175 razy)

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #1230 dnia: 10.06.2024, 21:21 »
a jak pisałem o szpitalu w kadrze to żeście się śmiali... sami sie wykluczaja z tego euro :facepalm:
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #1231 dnia: 10.06.2024, 22:21 »
To co, od teraz będzie laga na Krzysia?
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #1232 dnia: 10.06.2024, 22:45 »
momentami mecz jak za michniewicza >:O pisałem ostatnio tu o tym co odwalil szczena z senegalem i pokazał ze dalej ma ten fatal error w głowie i nie zawaha sie go użyć :facepalm: Urbański to jest perełka ! 
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #1233 dnia: 10.06.2024, 22:55 »
I teraz według Luka, to chyba spokojnie półfinał :D :P :P
Szczęsny do 77 minuty gra idealnie po czym 2 babole z którego jeden kończy się bramka a drugi poprzeczką , gość jest nieobliczalny.
Ale są tez pozytywy : Zalewski to w tej chwili jedyny zawodnik który ciągnie ten zespół i potrafi zrobic przewagę a młody Urbański mimo że powinien strzelić potrafi juz wiele. Mentalnie zespół pewnie jest juz w finale ME :D ale żeby  w Niedziele Holandia nie wybiła Nam piłki z głowy 8)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1234 dnia: 11.06.2024, 08:09 »
I teraz według Luka, to chyba spokojnie półfinał :D :P :P

Nie, ja tam widzę finał ;D A tak na serio to znów się męczyliśmy. Świderski z Lewym zeszli i było dość ciężko, Piątek nie jest tak dobry. Zieliński był mało widoczny, Moder również. Ale jeżeli chodzi o taktykę, to radzę sobie zerknąć jak grali Turcy w drugiej połowie. Tam nie ma graczy z topu, są przeciętniacy, a potrafili nas doskonale presować, tak, że ciężko było wyjść z własnej połowy, zazwyczaj po kilku podaniach traciliśmy piłkę. Udało się nam wygrać, bo graliśmy u siebie, zdecydowanie dużo szczęścia miał Szczęsny, bo wiele wybronił, jako, że to był mecz towarzyski Salamon nie dostał czerwonej kartki, no i po prostu - dopisuje kadrze szczęście za Probierza. Tutaj jednak nie widziałem dobrego ustawienia, Turcy znaleźli na nas sposób.

Ogólnie jednak nie jest źle. Wyniki są ogólnie dobre, martwi jednak słaba dyspozycja naszego środka pola i tworzący się chaos, kiedy jesteśmy naciskani. Nie potrafimy dobrze wyjść z piłką, utrzymać się przy niej. Szczęsny kilka razy przesadzał z wymianą piłek na polu karnym, nie umieliśmy rozegrać dobrze od własnej bramki, bez Lewego nie miał kto przejmować dalekich piłek. Turcy się za to odsłaniali swym ustawieniem, i tu już kontrataki nam wychodziły, brakło wykończenia, choć Urbański był blisko.

Zgadzam się z Enzo, że Zalewski mocno ciągnie drużynę, jego rajdy na skrzydle są bardzo groźne dla przeciwnika. Bolało to, że Nicola wiele razy machał rękoma aby mu podano, ale piłki się nie mógł doczekać zazwyczaj. A wielokrotnie ustawiał się tak, że nie miał krycia i wystarczyłoby mu podać. Swą dobrą dyspozycję podsumował ładnym golem, po pięknej szarży.

Ogólnie jeżeli chodzi o Probierza - to trzeba przyznać, że ma facet wyniki. Nie każdy mecz jest porywający, ale nie bolą już zęby jak za Michniewicza czy Brzęczka. To nie jest drużyna topowa, ale przynajmniej potrafi ograć Turcję lub Ukrainę, jakby nie było też finalistów Euro. Zobaczymy czy nasz selekcjoner ma odpowiedni zasób szczęścia na kolejne mecze :)
Lucjan

Offline SzybkiOkoń

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1235 dnia: 11.06.2024, 08:22 »
Holandia zweryfikuje, osobiście lekko się obawiam ;)

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #1236 dnia: 11.06.2024, 09:32 »
Pewnie będzie jak zwykle: kurczowa obrona i rzadkie próby kontr. Jeśli wyjdą, to dobrze, ale zera z tyłu raczej nie utrzymamy. Różnica jakości praktycznie na każdej pozycji jest duża, jeśli mowa o Holandii i Francji.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline tench

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Kto czegoś CHCE szuka sposobów...aby to osiągnąć😉
« Odpowiedź #1237 dnia: 11.06.2024, 10:00 »
Pewnie będzie jak zwykle: kurczowa obrona i rzadkie próby kontr.

Kurczowa obrona i rzadkie próby kontrataków to żelazna taktyka piłkarskich słabeuszy...

Pomimo tego, że mam świadomość ogromnych deficytów w umiejętnościach naszych piłkarzy to jak zawsze będę im kibicował.
 Nie oczekuję od reprezentacji Polski podczas turnieju rzeczy niemożliwych ale zadowoliłbym się tym gdyby już "musieli" przegrać to przegrali po walce.
C'est la Vie

Offline paparoach

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #1238 dnia: 11.06.2024, 14:31 »
Panowie , kapitan kadry Polski nie zagra z Holandia w niedzielę .
Mój nos mówi mi że może coś w tym meczu jednak "szczelimy "
Pozostaje pytanie czy Wojtek wyciągnie te 27 celnych strzałów które będzie miał do złapania.
Będę trzymał za niego kciuki .

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #1239 dnia: 12.06.2024, 13:00 »
Tak na wesoło, pewnie widzieliście "nasz" Polski autobus który nam przydzielili  ;D :D :P :P
ale oni juz wiedzą nr rejesteacyjny przewidział :P
3 mecze 2 punkty i nasza taktykę 6 z tyłu 5 z przodu
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #1240 dnia: 16.06.2024, 14:28 »
Skład dość odważny. Zwłaszcza jak na mecz, w którym przez większość czasu będziemy w głębokiej defensywie.
Co prawda widziałem już dwa mecze naszej reprezentacji z Holandią, gdzie ich zaskakiwaliśmy i prowadziliśmy 2:0, kończąc potem Częstochową i remisem, ale na trzeci taki za bardzo nie liczę.

Offline mironek

• Ekspert
  • Reputacja: 76
« Odpowiedź #1241 dnia: 16.06.2024, 14:38 »

Kolejna część toksycznego związku jakim jest kibicowanie naszym. My dajemy emocje i czas, bo może będzie jak kiedyś,na nasi reprezentanci pobiegają w świetle fleszy.

Nam pozostanie rozczarowane i wstyd, oni klęskę zleją i zgarną bonusy.
To zaiste toksyczna relacja, w która co gorsza wciągam dzieci. Człowiek to dziwna istota.

Przynajmniej nie kibicuje Barcelonie :D

Offline paparoach

« Odpowiedź #1242 dnia: 16.06.2024, 15:07 »
Cholera , nie jest dobrze . Wiedziałem że Woytec będzie musiał obronić 27 strzałów ale nie zakładałem że będzie musiał rozgrywać 8)

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #1243 dnia: 16.06.2024, 15:38 »
Jak dotąd jest zadziwiająco dobrze. Szkoci i Chorwaci w tym momencie już mieli po meczu.

Offline paparoach

« Odpowiedź #1244 dnia: 16.06.2024, 15:47 »
Pierwsze 5-7 minut jakby zostali w szatni . Potem chyba sraczka z nich trochę zeszła . Generalnie to piłkarsko nie mamy startu , ale jest ambicja , dopóki starczy zdrowia to się obronimy .