Rozumiem dziadkowe robaki są ok szkoda że go nie mam.W większych sklepach mielonka wędkarska jest dostępna przynajmniej we Wrocławiu ubolewam że w Gdańsku jej nie ma,nie o cenę chodzi i tylko o szukanie zamienników i nie musi być to bait tech bo wiele firm to posiada,mielonka tyrolska i inne mielonki spożywcze się do zanęt właśnie nie nadaje mają inną konsystencje ale skąd o tym możesz Wiedzieć skoro nie testowałeś.Sprawa jest prosta przetestuj,sprawdż na własnej skórze potem wydaj werdykt na podstawie własnego doświadczenia,google testów nie zastąpią,a jak będziemy rozmawiać o sałatce warzywnej to polecam groszek z puszki. Mielonkę wędkarską spokojnie można przetrzeć na sicie 3 i zmieszać zanętą czy konopiami,ziarnami,daję fajny aromat i ciekawą konsystencję nic w koszu nie zostaje.Glin tez kiedyś nie radzono stosować bo zalepiają rybom skrzela ,teraz skutecznego wędkarstwa spławikowego bez glin nie ma.Bo nauczona się ją stosowacTakże przetestuj potem osądzaj i nie stosuj spożywki.Si
Nawet na Polskiej wiosce jest internet i każdy mielonkę może zamówić tak jak haczyki to nie jest problem
NIe wiem czy to te upaly ale ostatnio jakos mam pecha do merytorycznych dyskutantow na forum

Sprobuje ostatni raz :
1. ten wynalazek Bait Techa to nie mielonka wiec nie uzywaj tej nazwy bo wprowadza to troche zametu. Mielonka to lunchean meat w angielskim Sainsbury'm a w polskim spozywczaku to tyrolska itp.
2. tytul tego watku to ''mielonka - przyneta i zaneta'' oraz zdanie do ktorego juz mowilem ja sie ustosunkowalem nie ma nic o ''zamiennikach''. bo jakby bylo to ja bym pisal o serze moczonym w mleku (super zamiennik )

3. widze, ze zgadzasz sie ze mna w punkcie do ktorego ja sie odnioslem (czyli meritum sprawy), ze mielonka spozywcza nie nadaje sie do przepuszczania przez sito i do uzycia w takiej formie w koszyku (bo po prostu bedzie zalegac) .
4. Uzywalem (testowalem?) mielonke wielokrotnie ale z racji tego, ze wiem jaka ona ma strukture nawet mi do glowy nie przeszlo ja przez sito przepuszczac. Google moje spostrzezenia tylko potwierdzil. Nie zamierzam testowac czegos co wiem, ze nie bedzie dzialac - a ja nie jestem typem czlowieka co chce ''rzeke kijem zawracac''
5. A ja tobie polecam sprobowac groszek z puszki na wiosne na jazia - lepiej dziala niz w salatce warzywnej (przetestowane przeze mnie wielokrotnie i potwierdzone rowniez przez Google) - wynalazek bait techa nie ma szans z grochem na jazia (ale moze ty potestujesz??? )