Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1783937 razy)

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #1200 dnia: 02.04.2015, 12:56 »
Podziwiam wytrwałości  i samozaparcia :)
tez marzy mi sie kolejny wypad ale u nas  chwilami deszcz ze sniegiem :o
Znów jestem

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1201 dnia: 02.04.2015, 18:25 »
Nie ukrywam że 1 wrócił zemną do domu   
Wcale nie musisz, to przecież nic złego ;)
Gratuluję połowu! :) :thumbup:
Pozdrawiam
Marcin

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1202 dnia: 02.04.2015, 18:32 »
Najbliżej to chyba za 2 tyg wybiore sie na rybki, jak pogoda pozwoli
Krzysztof

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #1203 dnia: 02.04.2015, 19:41 »
Dyzma szacun gratulacje
Maciek

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1204 dnia: 02.04.2015, 19:57 »
Dziękuję wszystkim za gratulacje, miałem jechać jutro ale skoro nieda się łowić batem to sobie daruje nie będe łowił 40 cm karpików na karpiówki, 0 satysfakcji lepiej wychylić szklance albo dwie Jack Daniels
Krzysztof

Offline DIrek

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #1205 dnia: 02.04.2015, 20:04 »
Dyzma szacunek za wytrwałość ;) Ja od tygodnia wyglądam z nadzieją przez okno, ale pogoda chęci odbiera.
Irek

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1206 dnia: 02.04.2015, 20:13 »
Gratulacje. Ja czekałem na dzisiejszy dzień od 10 listopada (wtedy wpisałem go w grafik planowanych wyjazdów na ryby). >:(
Niestety: zła pogoda + stan zapalny w zębie ... siedzę w domu, robię zakupy i coś czego najbardziej nie lubię w okresach okołoświątecznych, czyli tzw. PORZĄDKI >:O
;)

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1207 dnia: 02.04.2015, 20:46 »
Ale panowie lowicie :) :thumbup: U mnie pogoda pozal sie boze... Pada deszcz, grad, wieje jak chole**.  W niedziele mam zamiar wybrac sie na komercje bardziej w celach relaksacyjnych z rodzina z ale pewnie i wezme wedke jak pogoda pozwoli :) Podszkole swoja technike lowienia batem :)  A was naprawde podziwiam ze w taka pogode wybiercie sie na ryby :) :thumbup: :bravo:
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #1208 dnia: 02.04.2015, 21:44 »
Dziś byłem nad jeziorem Pławęcino , tym razem method feeder , pogoda nie rozpieszczała rano do 9 padał śnieg , później co jakiś czas deszcz ale jedynie co dobre to to że było nad wodą prawie bezwietrznie i ciepło ( to drugie to chyba za sprawą ciepłej odzieży), momentami przebłyski słońca. Niestety po 3.5 godzinnej sesji , wynik to jedna płoć 20cm która wzięła w ostatnim zarzucie wędki przed końcem łowienia. Do podajnika 15gr szedł mix (ze wzoru Luka) dopalany pelletem o smaku mączki rybnej 4mm , wypróbowałem wszystkie przynęty jakie miałem ( białe robaki, białe (czerwone), pinki, kukurydza, kukurydza skisnięta, mielonka, dendrobena. Tylko  jedno jedynie branie i płoteczka , nie ma co skuteczność 100% ;D. Odwiedziła mnie dziś wydra , podpłynęła pod sam pomost gdzie siedziałem , cholernie wielka, jak zrobiła piruet w wodzie i zanurkowała to plusk i wrażenie jak by dorosła osoba z pomostu do wody skoczyła 8) także taka dorosła sztuka zrobi tam przesiew z :fish:, dobije to co jeszcze tam zostało do końca. Rano o 9:00 kolejny wypad jeszcze nie wiem gdzie ale może się coś przyśni :)
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #1209 dnia: 02.04.2015, 23:59 »
Dzisiaj takze zaliczylem ekstremalny wypad na ryby :P,ale ryby to docenily.Bylem jedynym wedkarzem jaki dzisiaj pojawil sie na stawwie na Pilczycach we Wrocku.Po przybyciu nad wode swiecilo piknie slonko, 10 min.pozniej sniezyca i tak kilka razy podczas sesji.Postanowilem ze zrezygnuje z tyczki i bede uzywal tylko wagglera,a necil bede tylko z procy "malo i czesto" robakiem i pinka.Przez pierwsza godz.nie bylo brania,myslalem ze zejde o blanku.Caly czas strzelalem 10 robakami ,i w koncu zawitaly "mamuski" plociska pod wagglera.Zlowilem 3 szt.po ok.60-70 dkg,oraz kilkanascie mniejszych.Ryby braly przez caly czas(4 godz),az do zmroku.Brania byly bardzo zdecydowane na jednego czerwonego robaka.Zestaw na jaki lowilem to Loaded Crystal Waggler 3g,wywazony tak aby wystawalo 3 mm splawika nad wode,zylka 0,16mm,6 srucin rozlozonych do opadu co 15 cm,przypon 20cm-0,10mm,kretlik nr 14,haczyk 18 Milo T213.Odleglosc lowienia ok 15-20m.Byly to moje pierwsze ladne plocie zlapane na wagglera z opadu necac "malo i czesto" ,przekonalem sie jaka skuteczna i efektywna to metoda polowu.Kluczowe w utrzymaniu ryb w lowisku bylo systematyczne strzelanie robakami i pinka, nawet podczas holu, ryb a szczegolnie tych najwiekszych.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #1210 dnia: 03.04.2015, 00:06 »
Piękna sprawa! Gratulacje Maro. Warto odkrywać nowe techniki, które nieraz mogą wydawać się niezbyt ciekawe, ale w praktyce często przynoszą dobre efekty. Ja w ten właśnie sposób łowiłem na pierwszej swojej wiosennej wyprawie.
Warto też posiedzieć dłużej. Teraz często ryby podchodzą w drugiej połowie dnia, co widać po wpisach kolegów.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1211 dnia: 03.04.2015, 00:14 »
Gratuluję wszystkim wyników i samozaparcia! Dyzma, porządziłeś z tymi karpikami! :D :thumbup:  Jak zrobi się pogoda to miejsca zabraknie na wyniki, bo wszyscy zaczną łowić jak z nut! :D

Ja dzisiaj wykorzystałem 'dziurę' w złej pogodzie i wybrałem sie na nowe łowisko - Twynersh w Chertsey. Jako, że pierwsze dwa jeziora określane były jako w miare proste, uderzyłem na jedno z ostatnich, numer 7, gdzie nikt nie łowił. Nic nie wiedziałem o tym łowisku i na dzień dobry okazało się, że jest tam 5 metrów głębokości. Łowiąc 30-40 metrów od brzegu wpierw było cicho, później pojawiły sie wskazania. Wpierw leszczyk na pellet feedera. A później ładne branie i łopata 55 cm ucieszyła me oczy! :D
Łowiłem wagglerem też, ale wchodziły małe płotki, uklejki, małe leszczyki i podziękowałem, drugio feeder wszedł do akcji. Nie było łatwo  ale konic końców udało sie wydłubać 9 łopat powyżej 50 cm, największą 57 cm, i bonus dnia - lina 54 cm. Co ciekawe nie mogłem nie sprawdzić Metody na 5 metrach. Łowiłem sklejonym miksem, aby docierał na dno w całości - ale brań było mało. Po założeniu białej kulki - było branie i prosiaczek wkrótce pozował do zdjęć. Mimo słabej pogody baterie naładowane do pełna! :D  Co ciekawe złowiłem dzis dwa razy tego samego leszcza! :o

Lin był w idealnej kondycji. O dziwo wział w najgłębszym miejscu - ale nie ma sie co dziwić, wciąż zimno jak cholera!

Piękna łopata, wreszcie z radością poczułem smrodek śluzu leszczyka :D
Lucjan

Offline pawel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #1212 dnia: 03.04.2015, 00:14 »
Mario81 miałem raz wyniki podobne do ciebie mianowicie przez godz nic, później coś.Na forum ktoś pisał o dragonie czarna ochotka, na drugiej sesji sprawdziłem to (glina,dragon,jokers,konopie mielone) małe dwie kuleczki na początek, i co 10 min 5 białych. Brania były 10 min po kulkach (bardziej bym powiedział po wałkach średnicy 1 cm) i tak cały czas, może nie duże okazy wpadały, ale płoć dawała atrakcje. Graty w toją stronę w taką pogodę wytrzymać. :thumbup:

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #1213 dnia: 03.04.2015, 00:14 »
Jak widać   pogoda nie straszna.
Gratki za wyniki i odwagę.
Ja szukam wymówki,żeby nie iść na ryby, bo znowu zmarznę. Nie mam szczęścia do pogody. Co nie pójdę to jakaś masakra z pogodą. Istny armagedon.

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
« Odpowiedź #1214 dnia: 03.04.2015, 00:26 »
Wielkie gratulacje Luk!!!!  Ależ piękny lin!!! Cudo!

Gratulacje Maro!!! Widać, że coś się zaczyna ruszać mimo słabej pogody. Rybki zgłodniały.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.