Witam
A ja mam takie pytanie przed pójściem na II zmianę:
Dlaczego koledzy łowiący na komercji, wypuszczają ryby? Dla mnie odpowiedź jest prosta.
Proszę o Wasze odpowiedzi - przyjdę po II zmianie, to odpowiem, jak ja to widzę.
Pozdrawiam
A dlaczego Ty nie jezdzisz na komercje?
Bo tam byś tylko "zmarnował" zanęte i nie miał śniadania?

To jest złosliwość za którą od razu Cie przepraszam ale nie powinno się stawiać takich pytań gdzie z góry zakładasz odpowiedź i coś chcesz nią udowodnić.
Owszem, można się tak bawić ale po co?
Pozwol, że mimo tego iż w większosci łowię na PZW a na komercję jeżdzę rzadko to jednak Ci odpowiem.
Na komercji z reguly ryby się wypuszcza bo:
1. Bo jedzie się na ryby a nie po ryby.
2. Bo ryby są duże i mniej smaczne.
3. Bo za rybę trzeba płacić.
Jednak miej świadomość, że wielu majacych opłacone składki kupuje ryby właśnie na komercji a nie zabiera z PZW. Ja płacę za japońca gdy moje dziecko chce i jadę właśnie na komercję po niego. W ubiegłym roku z komercji brałem również 1.5kg karpiki w ilości 3-4 na sezon. Mimo że na PZW w ubieglym roku miałem ich całkiem sporo.
Inni z ktorymi zdarzylo mi sie wędkować też kupowali na komercji.
Ale Panowie, może trzeba iść inną drogą? Może pora całkowicie przestawic się na komercję jak wielu kolegów już uczyniło i pozwolić tym którzy masowo wyjadają, zjeść się nawzajem.
Rezygnujac ze składek doprowadzimy do coraz mniejszych zarybień i glośnego upadku tego pierdzielnika.
I może dopiero wtedy można będzie budować coś od nowa.