Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125188 razy)

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #705 dnia: 06.04.2017, 14:14 »
Ja nie powiedziałem jak wygonić ale że był sposób żeby ich nie znęcić. :)
W sumie na wygonienie też był sposób :)

Wystarczyło na 30m zanęcić sporą ilością paszy a łowić na 15 bardzo oszczędnie :) (to tak w szybkim skrócie)
Łukasz Białas, Wałcz

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #706 dnia: 06.04.2017, 14:15 »
... cytując klasyka:

Oj, tak...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #707 dnia: 06.04.2017, 20:22 »
A co do MPG kilka osób nie wytrzymało presji i było kilka nie ciekawych zdarzeń ale to już indywidualna sprawa zawodnika, najgorsze faktycznie to, że sędziowie nie reagowali lub udawali, że nic się nie stało.
Możesz rozwinać ?

Padło wiele uwag adresowanych w kierunku zawodników. A ja uważam, że wypadałoby piętnować zachowania jeśli były niewłaściwie i jesteśmy tego pewni.
Trzeba wprost mówić bo ukrywanie tego rozzuchwala.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #708 dnia: 06.04.2017, 21:08 »
Myśle ze ci którzy czepiali sie zestawów po prostu wiedzieli że czepiają się kogoś kto jest lepszy i bali się ze po prostu że złowi więcej od nich, było dużo naruszeń przepisów typu wrzucenie siatki zbyt wcześniej czy inne pierdoły, kontrola zanęt była tez dość szybka ale akurat myślę, ze dla 90 % to była wygoda bo nic do ukrycia nie mieli. Zawodnicy łowiący an najwyższym poziomie cechują się tym ze nie wytykają innym przewinień bo skupiają się na swoim łowieniu ewentualnie słuchają trenera który obserwuje sąsiadów i podpowiada, a kontrole pozostawiają sędziom bo oni od tego są i to ich trzeba po prostu lepiej przygotować do zawodów.

Co do leszczy żeby ich nie łowić wystarczyło nie używać ochotki łowić na twardym dnie z daleka od mulistego gdzie one naturalnie bytują, zasypać konopiami i stosunkowo mocno pracującą zanęta bo jak podało się coś źle to parkowały i już nie wychodziły  ja złowiłem w sumie 5 sztuk leszcza i 3 okonie przez 3 dni czyli 2 dni mp i oficjalny trening. Wystarczyło tylko troszeczkę pomyśleć i podać odpowiedni towar.
Michał

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #709 dnia: 06.04.2017, 21:28 »
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #710 dnia: 06.04.2017, 21:57 »
Myśle ze ci którzy czepiali sie zestawów po prostu wiedzieli że czepiają się kogoś kto jest lepszy i bali się ze po prostu że złowi więcej od nich, było dużo naruszeń przepisów typu wrzucenie siatki zbyt wcześniej czy inne pierdoły, kontrola zanęt była tez dość szybka ale akurat myślę, ze dla 90 % to była wygoda bo nic do ukrycia nie mieli. Zawodnicy łowiący an najwyższym poziomie cechują się tym ze nie wytykają innym przewinień bo skupiają się na swoim łowieniu ewentualnie słuchają trenera który obserwuje sąsiadów i podpowiada, a kontrole pozostawiają sędziom bo oni od tego są i to ich trzeba po prostu lepiej przygotować do zawodów.

Co do leszczy żeby ich nie łowić wystarczyło nie używać ochotki łowić na twardym dnie z daleka od mulistego gdzie one naturalnie bytują, zasypać konopiami i stosunkowo mocno pracującą zanęta bo jak podało się coś źle to parkowały i już nie wychodziły  ja złowiłem w sumie 5 sztuk leszcza i 3 okonie przez 3 dni czyli 2 dni mp i oficjalny trening. Wystarczyło tylko troszeczkę pomyśleć i podać odpowiedni towar.

Michał no właśnie dlatego dziwią mnie wpisy o przewalaniu leszcza. Umiejętne podanie eliminowało młócenie bez sensu.

I jeszcze raz gratulacje !!!!! 8)

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #711 dnia: 06.04.2017, 22:30 »
Luk nie wiem dlaczego znowu masz jakieś "ale"  do Katowic :P Tak Wrocław ma dużo zawodników i jedna z  4 drużyn wygrała i to nie podlega dyskusji ale pozostałe drużyny to .......... ( nic do chłopaków nie mam na pewno się starali ) ale chcę być obiektywny :)

Pozostałe drużyny przewalały dziesiątki leszczy i płoci pod wymiar brakowało  od 0,5 do 1 cm. Powodem była pogoda i zamknieta śluza na weekend co zdecydowanie zamknęło ruch ryb jak i wody,miejscowi sami mówli, że jak wieje od morza i cofa sie woda to na ryby nie idą.
Kol. Tomek miał leszcze w przedziale 38-39.5 cm, przed zerem uratował go krąp, może nie oceniać a realnie spojrzeć na sytuację.

Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich uczestników!!!!

Przewalanie leszczy ??? o co chodzi ???
Wiadome było po treningach, że leszcze nie są kierunkiem do sukcesu. Koniecznie trzeba było je wyeliminować.
Dałem strasznie dupy na zawodach, ale podczas dwóch dni miałem 1 leszcza 36 cm i tyle.
Pierwszego dnia złowiłem 6 jazi (5 niemiarowych) i 28 okoni (23 niemiarowe) żadnego leszcza.
Drugiego dnia miałem 13 jazi (11 niemiarowych ) 1 płoć tez bez wymiaru i 5 okoni nie miarowych oraz 1 leszcza 36 cm.

Jak słyszę o przewalaniu leszczy to mnie dziwi, że ktoś obierał taktykę na łowienie leszczy na zawodach.
W pierwszej turze siedzieliśmy obok siebie i nie,, przewalalismy,,leszczy ja próbowałem lowic płocie i nawet miałem duże w siatce ale potem.... >:O
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #712 dnia: 06.04.2017, 23:01 »

Oj młody i musiałeś czekać do naszego przyjazdu żeby to sobie uświadomić :D :P ? Do zaś chłopaku :D ;D
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #713 dnia: 07.04.2017, 07:27 »
Wczoraj rozmawiałem z kolegą który startował na MP. I powiem szczerze, że to co usłyszałem lekko mnie zirytowało. Oczywiście nie chodzi mi o zawody jako całościowe bo super że coś sie ruszyło wreszcie (nie raz o tym pisałem), ale o "poziomie" co niektórych uczestników. A mianowicie jakież moje zdziwienie było jak usłyszałem, że w momencie ogłoszenia wyników I Tury (jak widzicie po moim podpisie jestem z Puław) po wynikach było widać że prowadzi jeden z "moich" oraz klub z Puław. I nagle odezwały się głosy (chłopaki stali za nimi więc dobrze słyszeli) cytat : "że tu przyjechała czołówka Polskiego Feedera, sami najlepsi a prowadzi jakiś wieśniak z Puław, których chuj wie gdzie są. Przecież to jakieś zero jest" . Nie chodzi mi o obrażanie miejsca pochodzenia ;) Ale kurna, te zawody miały być początkiem scalania środowiska, aby mówić jednym głosem. Ale skoro na zawodach "jest sama czołówka" mam ku temu wątpliwości. Wiem że nie powinienem od razu walić wszystko pod wspólny mianownik. Mam nadzieję, że takie myślenie jakiegoś idioty i wygłaszanie na głos jest aby odosobnionym przypadkiem. Że jednak, niezależnie czy jesteśmy na wschodzie Polski czy zachodzie będziemy mówić wspólnym językiem a nie "ja jestem kimś a ty zerem". Normalnie dalej się we mnie gotuje jak sobie przypomnę te słowa i dlatego o nich piszę.
Opowiadał mi też o sędziowaniu. No dobra "al'a sędziowaniu" . Tam sędziowie mają miarki w oczach ;) Obok kumpla siedział zawodnik, który dłuższą chwile mierzył leszcza (może nawet go rozciągał ;) ) i na głos mówi 40,5 i do siaty. Jak było ważenie kumpel podszedł do sędziów i poprosił o zmierzenie leszcza (jak wiemy ryby w siatce się potrafią skurczyć). Sędzia się na niego (kumpla) popatrzył i mówi że ma. Masakra. Inny przykład - II tura zawodów. W zanecie robaki i jest kontrola. Zawodnik oczywiście zaliczony jako poprawny. Ale najbardziej mnie rozbawiła sytuacja kiedy po skończonych zawodach jeden z zawodników mówi, "hu... że nic nie złapałem ale przynajmniej z sędziami pół litra zrobiłem" . No comment.
Mam nadzieję, że za rok zawody odbędą się przy udziale lepszego sędziowania oraz nie będzie słychać "że jest tu sama czołówka, mistrzowie oraz jakieś wieśniaki" . Chciałbym aby byli normalni ludzie. Choć z drugiej strony jak popatrzymy ile mandzuru tachamy to trudno uznać nas za normalnych ;)

Niestety tak się dzieje jak się rywalizuje na wyższym poziomie o tytuły, Polacy to naród bardzo zawistny. W moim Okregu jak 2 razy z rzędu wygrałem Mistrz Okręgu ( 5 tur) to wymyślali,że mam układ z sędzią, bo losowanie komputerowe według nich jest zawsze z korzyścią dla mnie. Zaproszono oponentów do losowania następnym razem, podali liczbę za którym razem losowanie ma być zatwierdzone, a i tak wylosowałem tzw. otworek ( śmiałem sie co niemiara ) Następnym razem losowanie było już ręczne, bo dalej uważali, że to oszustwo i polosowałem A2, czyli blisko otworka wygrywając sektor, na drugi dzień z ręki polosowałem środek zawodów i wygrałem ponownie sektor z ponad 4kg, gdzie drugi miał 1700g, to znów stwierdzili, że używam czegoś z karpiowego łowienia : mączek rybnych itp i że mnie przypilnują :'( :facepalm:  Byś pojechał na GPP w spławiku, jak lepiej łowisz od ,,gwiazd" to by Cię zjedli żywcem ( doszukują się Bóg wie czego, aby Cie zdeptać ) . I nie chce tu krakać , ale z biegiem czasu też tak sie zrobi w feederze, czego oczywiście bym nie chciał.

Trochę to przerażające co piszecie. Mam nadzieję, że powstający wyczyn feederowy uda się nie zarazić tym co jest w spławikowym :beg:  Jakby nie było zawody na łowiskach komercyjnych mają całkiem inną oprawę i atmosfera też jest dobra, często wyśmienita. Fajnie jakby udało się ustrzec przed tego typu rzeczami.

Impreza jest młoda, co do sędziowania więc powinno już byc lepiej, bo wiadomo co poprawić.
Lucjan

Offline michaszek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
    • Koło Puławy Azoty
« Odpowiedź #714 dnia: 10.04.2017, 23:51 »
Najlepszego dowiedziałem się dziś i powiem wam, że nie żałuję że nie pojechałem na mistrzostwa jako zawodnik (a miałem taką możliwość). Prosiłbym o wypowiedzenie się tych co startowali jak to było z losowaniem stanowisk drugiej tury . Słyszałem, że o umówione godzinie kiedy miało się odbyć losowanie to ...... lista ze stanowiskami już wisiała.  Ciekawe kto był przy losowaniu? I komentarz sędziego  z pierwszego dnia do jednego z zawodnikow "jutro lepsze miejsca będziecie mieli" . Nosz k....... mać!!! Nóż sam się w kieszeni otwiera!!!! Parodia.  Tylko D.... mi żal, że firmował to wszystko bo coraz bardziej to na parodie wygląda 😕

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

PZW Koło Puławy Azoty
Feeder Team Azoty Puławy

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #715 dnia: 11.04.2017, 00:48 »
Czy naprawdę myślisz kolego ze ktokolwiek dzień wcześniej wie jakie stanowisko jest najlepsze ? albo ktokolwiek będzie ustawiał losowanie stanowisk myślę ze czas wziąć się za łowienie mi to pasowało ze wylosowane było z samego rana bo wstałem i wiedziałem gdzie jechać a komputerowe losowanie jest najbardziej sprawiedliwe. Nie wiem co w tym kraju jest nie tak że każdy szuka wszędzie spisku i problemu ehhh ten grajdoł :(
Michał

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #716 dnia: 11.04.2017, 05:37 »
Wszystko było ok,bez żadnych problemów
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #717 dnia: 11.04.2017, 08:02 »
Najlepszego dowiedziałem się dziś i powiem wam, że nie żałuję że nie pojechałem na mistrzostwa jako zawodnik (a miałem taką możliwość). Prosiłbym o wypowiedzenie się tych co startowali jak to było z logowaniem stanowisk drugiej tury . Słyszałem, że o umówione godzinie kiedy miało się odbyć losowanie to ...... lista ze stanowiskami już wisiała.  Ciekawe kto był przy losowaniu? I komentarz sędziego  z pierwszego dnia do jednego z zawodnikow "jutro lepsze miejsca będziecie mieli" . Nosz k....... mać!!! Nóż sam się w kieszeni otwiera!!!! Parodia.  Tylko drapieżnika mi żal, że firmował to wszystko bo coraz bardziej to na parodie wygląda 😕

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Po co szukać spisku i dziury w całym, kilku zawodników było przy losowaniu ( odbywało się w świetlicy w ośrodku Korsarz). Czy ten Twój "informator" zaliczył słaby wynik np. zero drugiego dnia ? Otóż drugiego dnia było więcej zer niz pierwszego, ryba po prosu słabiej żerowała... to pierwsza impreza tej rangi w naszej dyscyplinie i wieszanie tylko psów na niej niczego nie poprawi. Sami "zawodnicy" robili kichę przez duże "K" ( oczywiście nie wszyscy). Ale to sporo grono zawodników, popełniało faul za faulem wynikało to w głównej mierze z nieznajomości regulaminu. A teraz najlepiej zjechać z góry na dół organizatora i wszystkich świętych.
 Trzeba iść do Okregu zaproponować aby zgłosili się do zorganizowania MP w 2018 roku. I zaangażować się w PERFEKCYJNE zorganizowanie tychże Mistrzostw a nie MALKONTENCIĆ :)

Offline Biały

• Ekspert
« Odpowiedź #718 dnia: 11.04.2017, 08:17 »
Organizator miał kilka wpadek ale ogólnie imprezę można uznać za udaną jeżeli komuś coś nie pasowało to czemu odrazu nie zgłaszał żali. Albo jest się dorosłym albo jak małe dziecko za forum żale wylewa że ten mnie kopnął a tamten pchnął. Ludzie jak można pisać o machlojkach przy losowaniu jak sektory były znane już na sobotę i niedziele w piątek.
Wystarczyło słuchać uważnie i się interesować. Ile było gadania o leszczach i wymiarze a i tak się znaleźli jacyś w sobotę co hybrydy widzieli. :)
Sędzia komuś coś dla poprawę humoru powiedział a wy już spisku szukacie normalnie jaki w PiSie. :)
Łukasz Białas, Wałcz

Offline michaszek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
    • Koło Puławy Azoty
« Odpowiedź #719 dnia: 11.04.2017, 08:41 »
a wy już spisku szukacie normalnie jaki w PiSie. :)
A czy ja gdzieś twierdziłem czy jest bomba w kadłubie lub przez brzozę ryby nie brały ? ;)
Po prostu "wylałem" swój żal gdyż miałem nadzieję, że MP będą zorganizowane prawie idealnie. Wiadomo, że "wpadki" się zdarzają. No ale już kończę to wylewanie ;)

edit:
jeżeli komuś coś nie pasowało to czemu odrazu nie zgłaszał żali
Chciał zgłosić protest który kosztował 500 zł a miał tylko 300 zł ;)

Po co szukać spisku i dziury w całym, kilku zawodników było przy losowaniu ( odbywało się w świetlicy w ośrodku Korsarz).
I to jest odpowiedź na moje pytanie, której oczekiwałem. Rozwiało moje wątpliwości .
PZW Koło Puławy Azoty
Feeder Team Azoty Puławy