Panowie, przedstawiłem koncepcję, którą będziemy rozwijać. Nie mam zamiaru się tłumaczyć, swoje napisałem,wystarczająco aby wyjaśnić jak to będzie wyglądać. Jest to mój pomysł, i nie kopiuję tu nikogo, uważam, ze jest okazja zrobić coś więcej. Forum też musi się jakoś rozwijać, do tego możemy zrobić coś dobrego. W moich wpisach wyłuszczyłem chyba wszystko, reszta wyjdzie w praniu

Nie stoi tu żaden sklep czy firma za tym pomysłem, do tego jak napisałem, nie ja lub ktoś będzie wyznaczał co ma być testowane, wszystko jest na zasadzie dobrowolności. Do tego każdy z testerów może sie postarać o to aby dotrzeć do firmy, która zapoda coś do testów. Więc jeżeli to będzie sklep X czy firma Y, to nie ma sprawy. Do tego nie ma to na celu pomagania obcym firmom aby dowalić rodzimym, wręcz odwrotnie. Bo chodzi o to aby współpracowali bardziej z wędkarzami. I nie widzę przeszkód aby pokazywać Jaxona czy Mikado. Najlepiej jakby było wszystko.
Tak więc kto chce uczestniczyć w projekcie, proszę o wpisanie się tutaj. I panowie - zerknijcie jakie słowa tu padają. Okazuje się, że Feeder Fans robi coś złego, związał się ze złymi mocami. Ktoś ich sponsoruje i wspiera, i to bardzo złe, tak? Ludzie, przecież każdemu należy życzyć aby tak się mógł rozwijać! O to wlaśnie chodzi, aby iść do przodu. Jedni chcą startować w zawodach jako team, inni chcą współpracować z firmami aby mieć jakiś wkład w jej rozwój, inni znów łowią dla siebie. Co w tym złego? Oszukuje ktoś w recenzjach? Niby jak? Lepiej aby niczego nie pisali, odeszli z forum, bo się 'sprzedali'? Fansi mają od teraz robić recenzje Bait-techa i Mavera, aby czasem ktoś ich o coś nie posądził? O co konkretnie? Ania współpracuje z Trotką (mam nadzieję, że dobrze pamiętam) i co, nie można jej ufać? Jej filmy czy wpisy są gorsze? Takim ludziom powinno się pogratulować a nie ich objeżdżać. Ne dziwię się, że dziady z PZW robią z nami co chcą, bo przy takiej zawiści i podziałach nic nie jesteśmy w stanie zrobić, przegrywamy na starcie. Ważniejsze jest aby inny nie miał więcej, więc wszyscy mamy wielkei gie, rewelacyjna recepta na sukces. Oczywiście są pewne granice 'współpracy', ale tu raczej na pewno będą zachowane. Bo nie jesteśmy żadną przystawką do jakiegoś sklepu czy firmy jak się komuś wydaje, teorie spiskowe o promowaniu tego co angielskie też są śmieszne. Ja mieszkam w UK, więc trudno abym pokazywał rzeczy włoskie, których tu nie ma.
I właśnie dlatego myślałem o forumowym zespole testerów, aby nikt nie musiał pisać rewelacji o najlepszych przynętach, które jako jedyne łowiły. Po to aby ktoś nie próbował 'wciskać kitów' na własną rękę, odwdzięczając się za to że coś dostał, a tak było wielokrotnie. Właśnie jak będziemy działać wg pewnego schematu, to prezentacje będą rzetelne, i to bardzo, trzeba będzie jednak mieć do nich dystans. I wtedy więcej będzie chętnych aby z nas skorzystać, do testów można dostać droższe rzeczy. I nikogo się do tego nie zmusza, jest to dobrowolne. Podobnie jak czytanie recenzji lub komentowanie ich

Proszę też o to, aby krytyczne uwagi pisać w innym wątku, ponieważ obecny ma zbyt dużą ilość off topu i zakłóca obraz

Oto ten wątek:
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=19092.msg512349#msg512349