Autor Wątek: Zespół testerów SiG  (Przeczytany 42238 razy)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Zespół testerów SiG
« Odpowiedź #45 dnia: 16.12.2020, 14:10 »
To odważne stwierdzenie... Lucjanie.
cyt"Przecież zanęta nie łowi."
Maciek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #46 dnia: 16.12.2020, 14:10 »

Jedno pytanko.... a jak się przekonać czy uw tester.. prezentator.... - pisze prawdę ... - a nie łga na potęgę jaki to cud prezentuje.... ABY tylko dostać do testów następną rzecz... za free... - czy macie jakieś pomysły jak to przesiać....
Rybka - banerek.... Banerek - rybka.... ?

Maciek, te prezentacje będą zatwierdzane, więc nie będziemy puszczać wszystkiego. Muszą one trzymać się pewnych ram, i jeżeli ktoś będzie mia bardzo pozytywne zdanie, to musi to tez być zrobione w rozsądny sposób.

Tutaj też nasi testerzy będą mieli pewną ochronę, bo firma co dostanie cos do testów, wcale nie otrzyma obietnicy, że to będzie zachwalanie. Ja daleki jestem od tego, aby słodzić każdej jednej rzeczy. Tak się niestety dzieje, jak ktoś dostanie. Swojego czasu mieliśmy forumowicza, którego wpisy polegały na tym, że znad wody zamieścił zdjęcie każdego karpia jakiego złowił, a były podobne rozmiarowo, do tego zapewniał, że na nic innego nie brało, a na przynętę X to waliły ryby jak głupie. Okazało się, ze dostał rzeczy do testowania. Coś takiego nie przejdzie :)

Jakby co, to będą pokazowe prezentacje, na których będzie się można wzorować. W ten sposób będziemy na przykład wg pewnego schematu pisać o zanętach, tak aby zawarto w prezentacji jak jest mielona, jak smakuje (tu mówię o posmakowaniu jej), pachnie, jak pracuje i tak dalej. Oczywiście można pisać swojemu, będzie to tylko taka pomoc, aby wiedzieć co sprawdzić.

A czy zanęta się sprawdza i jak, to wg mnie nie jest wcale najistotniejsze. Spodziewam się, że teraz większość zanęt się sprawdza. Osoba prezentująca ma pokazać do czego taka zanęta jest, wskazać, gdzie się sprawdzi, jak z niej korzystać. Reszta sie rozstrzygnie w samym wątku. Sam robiący prezentację nie będzie musiał więc się martwić, że komuś coś obiecał (że jest to super produkt). A czy nawiąże szerszą współpracę z producentem,  to już jego sprawa. Forum otwarte jest na ludzi co związani są z danymi firmami, ważne aby przestrzegano regulaminu.

Lucjan

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #47 dnia: 16.12.2020, 14:15 »

Jedno pytanko.... a jak się przekonać czy uw tester.. prezentator.... - pisze prawdę ... - a nie łga na potęgę jaki to cud prezentuje.... ABY tylko dostać do testów następną rzecz... za free... - czy macie jakieś pomysły jak to przesiać....
Rybka - banerek.... Banerek - rybka.... ?

Maciek, te prezentacje będą zatwierdzane, więc nie będziemy puszczać wszystkiego. Muszą one trzymać się pewnych ram, i jeżeli ktoś będzie mia bardzo pozytywne zdanie, to musi to tez być zrobione w rozsądny sposób.

Tutaj też nasi testerzy będą mieli pewną ochronę, bo firma co dostanie cos do testów, wcale nie otrzyma obietnicy, że to będzie zachwalanie. Ja daleki jestem od tego, aby słodzić każdej jednej rzeczy. Tak się niestety dzieje, jak ktoś dostanie. Swojego czasu mieliśmy forumowicza, którego wpisy polegały na tym, że znad wody zamieścił zdjęcie każdego karpia jakiego złowił, a były podobne rozmiarowo, do tego zapewniał, że na nic innego nie brało, a na przynętę X to waliły ryby jak głupie. Okazało się, ze dostał rzeczy do testowania. Coś takiego nie przejdzie :)

Jakby co, to będą pokazowe prezentacje, na których będzie się można wzorować. W ten sposób będziemy na przykład wg pewnego schematu pisać o zanętach, tak aby zawarto w prezentacji jak jest mielona, jak smakuje (tu mówię o posmakowaniu jej), pachnie, jak pracuje i tak dalej. Oczywiście można pisać swojemu, będzie to tylko taka pomoc, aby wiedzieć co sprawdzić.

A czy zanęta się sprawdza i jak, to wg mnie nie jest wcale najistotniejsze. Spodziewam się, że teraz większość zanęt się sprawdza. Osoba prezentująca ma pokazać do czego taka zanęta jest, wskazać, gdzie się sprawdzi, jak z niej korzystać. Reszta sie rozstrzygnie w samym wątku. Sam robiący prezentację nie będzie musiał więc się martwić, że komuś coś obiecał (że jest to super produkt). A czy nawiąże szerszą współpracę z producentem,  to już jego sprawa. Forum otwarte jest na ludzi co związani są z danymi firmami, ważne aby przestrzegano regulaminu.

Lucjanie krótko mówiąć ma to iść w kierunku:
Fader fans ... - dla mnie wzór na oficjalu piękne recki :bravo:
Czy standartu fejsa gdzie sami wiecie jak to wygląda i większość aministratorów i modów danych stron siedzi w kieszeniach producentów sprzętu wędkarskiego......
Maciek

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #48 dnia: 16.12.2020, 14:21 »
Natomiast to co dla mnie osobiście istotne, to docierać do ludzi. . Dlatego trzeba ludzi edukować, wyrwać ich z tego zacofania. I to właśnie można zrobić odpowiednio do ludzi docierając. A tłumaczyć trzeba takie podstawy jak to, że rejestry połowowe są bardzo istotnym elementem gospodarki wodami, lub coś tak prozaicznego, ze jak się wybierze rybę zaraz po zarybieniu, to nie będzie miało co tam urosnąć.

Dlatego jest to jedna z metod zrobienia czegoś pozytywnego, do tego sami możemy zrobić ciut więcej.

Lucjan chciał bym byś uczestniczył w zebraniu koła gdzie w tym roku opłaciłem składki. Powiem tak ten jeb...y beton po tym co napisałeś by cie zakrakał i w pięć minut zlinczował. Nie potrzeba żadnych testów ale żeby były zmiany to jak już wcześniej kiedyś napisałem pokolenie "dziadus pazernus" musi wymrzeć i wtedy będzie to już prostsza  droga do tego aby  docierać do ludzi i ich edukować.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #49 dnia: 16.12.2020, 14:23 »
To odważne stwierdzenie... Lucjanie.
cyt"Przecież zanęta nie łowi."

Chodzi mi o to, że łowi wędkarz a nie zanęta. Można najlepszą zanętę źle użyć i zaliczyć blanka, jak i z najgorszą trafić na super warunki i miejsce, i mieć super wyniki.

Maciek, jeżeli na przykład masz wodę, gdzie ryba zmienia upodobania i lubi to co nowe, to możesz spokojnie wchodzić w takiego Sonu, mają przecież nowe smaki, co w UK otwarły niejednemu wodę (np. Banofee). Potrzebujesz zapewnień, że to kolejny cud świata? Dobrze wiesz, że nie, bo samemu musisz ją sprawdzić. Więc fajnie jak wiesz, że dana zanęta ma takie a nie inne właściwości. A czy się sprawdzi tobie, będziesz wiedział i tak tylko ty :)  Inaczej było dawniej, jak sie pokazywało zanęty na maczkach, porównując je do tych naturalnych. Tu różnica jest spora, więc można mieć pewne wnioski. Ale dzisiaj trudno o coś takiego, bo mamy tak bogatą ofertę, że zwariować można.

Lucjan

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #50 dnia: 16.12.2020, 14:29 »
Lucjanie krótko mówiąć ma to iść w kierunku:
Fader fans ... - dla mnie wzór na oficjalu piękne recki :bravo:
Czy standartu fejsa gdzie sami wiecie jak to wygląda i większość aministratorów i modów danych stron siedzi w kieszeniach producentów sprzętu wędkarskiego......

Nie ukrywam, że recenzje Marcina Cichosza sprawiły, że ten pomysł się pojawił. Tu jednak chodziło o to, aby zrobić prezentacje mógł ktoś, kto nie należy do żadnego teamu czy ma jakieś układy ze sponsorem, nie musi się obawiać, ze ma taki a nie inny sprzęt. Do tego Marcin i Fansi będą testować produkty pewnych firm, a tu chodzi o spory przekrój. Nawet Jaxona czy Trapera.

Lucjan

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #51 dnia: 16.12.2020, 14:50 »
Proponuje obejrzeć filmik z działu Ciekawe Filmy post BOLO nr 5024 o melasie.
Bardzo ciekawe informacje można uzyskać.
Marek

Offline Kowerdak

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #52 dnia: 16.12.2020, 15:22 »
Zamysł mi się podoba, na pewno pierwotna koncepcja wyewoluuje dość szybko.
Jestem ciekawy jak to się rozwinie, chętnie wezmę udział w czymś takim.
Mi osobiście brakuje prezentacji niektórych rzeczy, ale stricte prezentacji i opisu, którego często nie można znaleźć w internecie.
Jest trochę reklam, sporo opinii ale jednak to jakoś tak mało.
Tak więc zgłaszam się, ale nie po to żeby słodzić i ochać nad wyrobami. Gratyfikacja to sprawa drugorzędna dla mnie. Chętnie opiszę co i jak i z czym jak już będzie taka okazja 😁
Np, koszyczki, żyłki, większe rozmiary ubrań, bo kawał ze mnie chłopa. Ale inne rzeczy też jak najbardziej z miłą chęcią 😁
Kamil

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
« Odpowiedź #53 dnia: 16.12.2020, 15:42 »
Kontrowersyjne to wszystko jest. Nie wątpię w szczytny zamysł ideii i szlachetne pobudki,ale trudno będzie  faktycznie zweryfikować produkt i jego przydatność.

Taki pomysł: testerzy niech przynajmniej mają 100punktów reputacji ,zanim zostaną testerami.

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #54 dnia: 16.12.2020, 17:24 »
To bez wad... to wiesz :P....
Ja cenie chłopaków za ich robote. Jeśli ktoś podejmuje się roboty to moim zdaniem teamowa prezentacja tak powinna wyglądać.
A nie łycha na pierwszym planie i na rybach my są.....
Są recki są świetne foty i gra.

Co do ceny nie dyskutuje kto chce kupuje kto nie ...nie kupuje.

Co do ceny za nou hau się płaci wszyscy inny to odtwarzacze.
Prezentacje robią świetne, ale dla mnie nie są to "recki"
Słowo recenzja nie jest synonimem słowa prezentacja.
Zobacz jakie robi recki Klawiter mimo, że gadżety dostaje od sponsorów.
W przypadku recenzji cena ma znaczenia, trudno ocenić jakiś produkt bez patrzenia na to istotne kryterium. Choćby z tego względu w przypadku twórczości Feeder fans Ciężko mówić o recemzjach.

Offline maniu89

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #55 dnia: 16.12.2020, 17:36 »
Ciekawy pomysł i jeżeli to ma się opierać na rzetelnych 'prezentacjach/recenzjach' to chętnie bym spróbował swoich sił w takim projekcie :) bardzo lubię czytać wszelkiego rodzaju opisy/recenzje na forum bo to od użytkowników można się dowiedzieć o danym produkcie o wiele więcej niż z suchych informacji na stronach sklepu czy producenta ;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #56 dnia: 16.12.2020, 18:30 »
Panowie, przedstawiłem koncepcję, którą będziemy rozwijać. Nie mam zamiaru się tłumaczyć, swoje napisałem,wystarczająco aby wyjaśnić jak to będzie wyglądać. Jest to mój pomysł, i nie kopiuję tu nikogo, uważam, ze jest okazja zrobić coś więcej. Forum też musi się jakoś rozwijać, do tego możemy zrobić coś dobrego. W moich wpisach wyłuszczyłem chyba wszystko, reszta wyjdzie w praniu :)

Nie stoi tu żaden sklep czy firma za tym pomysłem, do tego jak napisałem, nie ja lub ktoś będzie wyznaczał co ma być testowane, wszystko jest na zasadzie dobrowolności. Do tego każdy z testerów może sie postarać o to aby dotrzeć do firmy, która zapoda coś do testów. Więc jeżeli to będzie sklep X czy firma Y, to nie ma sprawy. Do tego nie ma to na celu pomagania obcym firmom aby dowalić rodzimym, wręcz odwrotnie. Bo chodzi o to aby współpracowali bardziej z wędkarzami. I nie widzę przeszkód aby pokazywać Jaxona czy Mikado. Najlepiej jakby było wszystko.

Tak więc kto chce uczestniczyć w projekcie, proszę o wpisanie się tutaj.

I panowie - zerknijcie jakie słowa tu padają. Okazuje się, że Feeder Fans robi coś złego, związał się ze złymi mocami. Ktoś ich sponsoruje i wspiera, i to bardzo złe, tak? Ludzie, przecież każdemu należy życzyć aby tak się mógł rozwijać! O to wlaśnie chodzi, aby iść do przodu. Jedni chcą startować w zawodach jako team, inni chcą współpracować z firmami aby mieć jakiś wkład w jej rozwój, inni znów łowią dla siebie. Co w tym złego? Oszukuje ktoś w recenzjach? Niby jak? Lepiej aby niczego nie pisali, odeszli z forum, bo się 'sprzedali'? Fansi mają od teraz robić recenzje Bait-techa i Mavera, aby czasem ktoś ich o coś nie posądził? O co konkretnie? Ania współpracuje z Trotką (mam nadzieję, że dobrze pamiętam) i co, nie można jej ufać? Jej filmy czy wpisy są gorsze? Takim ludziom powinno się pogratulować a nie ich objeżdżać. Ne dziwię się, że dziady z PZW robią z nami co chcą, bo przy takiej zawiści i podziałach nic nie jesteśmy w stanie zrobić, przegrywamy na starcie. Ważniejsze jest aby inny nie miał więcej, więc wszyscy mamy wielkei gie, rewelacyjna recepta na sukces. Oczywiście są pewne granice 'współpracy', ale tu raczej na pewno będą zachowane. Bo nie jesteśmy żadną przystawką do jakiegoś sklepu czy firmy jak się komuś wydaje, teorie spiskowe o promowaniu tego co angielskie też są śmieszne. Ja mieszkam w UK, więc trudno abym pokazywał rzeczy włoskie, których tu nie ma. 

I właśnie dlatego myślałem o forumowym zespole testerów, aby nikt nie musiał pisać rewelacji o najlepszych przynętach, które jako jedyne łowiły. Po to aby ktoś nie próbował 'wciskać kitów' na własną rękę, odwdzięczając się za to że coś dostał, a tak było wielokrotnie. Właśnie jak będziemy działać wg pewnego schematu, to prezentacje będą rzetelne, i to bardzo, trzeba będzie jednak mieć do nich dystans. I wtedy więcej będzie chętnych aby z nas skorzystać, do testów można dostać droższe rzeczy. I nikogo się do tego nie zmusza, jest to dobrowolne. Podobnie jak czytanie recenzji lub komentowanie ich :)

Proszę też o to, aby krytyczne uwagi pisać w  innym wątku, ponieważ obecny ma zbyt dużą ilość off topu i zakłóca obraz :) Oto ten wątek:
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=19092.msg512349#msg512349

Lucjan

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #57 dnia: 16.12.2020, 18:55 »
Zgłaszam się, przetestuję wszystko co się tyczy metody : wędki, kołowrotki, żyłki, podajniki, podpórki , zanęty czy przynęty jak również ciuchy wędkarskie, wózki transportowe, sztyce i podbieraki, pokrowce na wędki, torby wędkarskie, siatki.  Orientuję się też w temacie latarek i noży jak by co.
Paweł

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
« Odpowiedź #58 dnia: 16.12.2020, 19:05 »
Ja już wcześniej się zgłosiłem ale jak coś to potwierdzam chęć testowania ;)
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀

Offline adamk

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #59 dnia: 16.12.2020, 19:39 »
Zgłaszam się, przetestuję wszystko co się tyczy metody : wędki, kołowrotki, żyłki, podajniki, podpórki , zanęty czy przynęty jak również ciuchy wędkarskie, wózki transportowe, sztyce i podbieraki, pokrowce na wędki, torby wędkarskie, siatki.

zabrakło auta ;)